למרות שעדיין לא ניתן אישור רשמי, ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום (ראשון) בפתח ישיבת הממשלה לחיסולו של דובר הזרוע הצבאית של חמאס בעזה, כשאמר כי "ההודעה של חמאס על חיסול אבו עוביידה מתעכבת".

"אנחנו עדיין לא יודעים את התוצאה הסופית, אני מקווה שהוא כבר לא איתנו, אבל אני שם לב שאין מי שידברר את השאלה הזאת בצד של החמאס" הוסיף ועקץ. "אז שעות וימים בוודאי יגידו את מה שהם יגידו".

עוד התייחס לתקיפה בתימן, בה חוסל ראש ממשלת החות'ים ושרים נוספים במשטר, כשאמר כי "מזה זמן אני מבטיח לכם, ולאזרחי ישראל גם כן, שהחות'ים ישלמו מחירים כבדים מאוד על התוקפנות שלהם נגד מדינת ישראל. ביום חמישי האחרון אני הוריתי לצה״ל לתקוף את ממשלת הטרור שלהם בתימן. חיל האוויר תקף את כינוס בכירי משטר הטרור בצנעא. הם באותו זמן צפו בנאום של מנהיג החות'ים, עבד אל-מלכ אל-חות׳י. אל-חות'י נוהג להבטיח בכל נאום כזה שהוא יכה את ישראל, שהוא ישמיד את ישראל. הם חרטו את זה על הדגל שלהם. אז ההבטחה הזאת לא תתממש, אבל ההבטחה שלנו להכות את משטר הטרור ביתר שאת, היא מתממשת – ועוד איך היא מתממשת".

"במכה קטלנית, צה״ל חיסל את רוב הממשלה של החות׳ים ובכירים נוספים מהדרג הצבא" הוסיף. "ואני מזכיר לכם גם שקואליציה שלמה של מדינות העולם פעלו נגדם. אבל אנחנו עושים מה שאף אחד לא עשה לפנינו, וזוהי רק ההתחלה של מכת הבכירים בצנעא – אנחנו נגיע לכולם".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

וידאו: איתי בית-און/ לע״מ, סאונד: יחזקאל קנדיל/ לע״מ

על המבצע בעזה להשבת גופות החטופים נתניהו אמר כי "המבצע הזה מבטא את המחויבות שלנו להחזיר את כל חטופינו. אני מזכיר לכם שעד היום השבנו 207, מהם 148 חטופים חיים. אנחנו נחזיר את כולם – החיים והחללים כאחד. הקבינט החליט בנושא – הכרעת החמאס ושחרור כל חטופינו, במאמץ גדול, וצה"ל כבר התחיל להוציא את ההחלטה הזאת אל הפועל. אני מבקש להביע את ההערכה שלי לחיילי המילואים והסדיר שנערכים למשימת השחרור וההכרעה".