מבזקים
סרוגים

יוסי דגן לשייח’ טריף: “הדם שלכם הוא הדם שלנו"

ראש מועצת שומרון ביקר בחמ”ל הדרוזי בג’וליס, קרא לממשלה להקים מנגנון סיוע רשמי והבטיח לפעול לקידום הנושא וקרא לממשלה לדאוג לדרוזים בסוריה.

ד' אלול התשפ"ה
יוסי דגן לשייח’ טריף: “הדם שלכם הוא הדם שלנו"
יוסי דגן לשייח’ טריף: “הדם שלכם הוא הדם שלנו" צילום: צילום: רועי חדי

במפגש מיוחד בחמ”ל הדרוזי האזרחי בג’וליס, אירח מנהיג העדה הדרוזית השייח’ מוואפק טריף את ראש מועצת שומרון, יוסי דגן. השניים צפו בסרטונים המתעדים את הזוועות בסווידא שבסוריה, וקיימו ישיבת עבודה במטרה לגבש צעדים מעשיים לסיוע הומניטרי.

יוסי דגן קרא לממשלת ישראל “המראות המזעזעים מסווידא הם כמו המראות של ה-7 באוקטובר. לקבל החלטת ממשלה רשמית שתעביר את הטיפול ברצח העם בדרוזים למנגנון ממלכתי, רשות החירום הלאומית או מינהלת ייעודית ולספק סיוע קבוע במזון ותרופות”. הוא הדגיש את הברית ההיסטורית בין יהודים לדרוזים, ואת האחריות המוסרית של ישראל לסייע להם: “הדם שלכם הוא הדם שלנו… אנחנו נלחמים כתף אל כתף לאורך כל השנים”.

השייח’ טריף הודה לדגן ואמר: “אנחנו פונים לכל העולם שיעזור. חייבים לפתוח ציר הומניטרי כדי להכניס סיוע. כמו שמכניסים לעזה 300 משאיות ביום, אנחנו צריכים שיכניסו חלק קטן מזה לאחינו בסוריה, כדי שמי שלא מת מכדורים לא ימות חלילה מרעב.”

רוב עצום תומך בריבונות ביו"ש, אז למה נתניהו מונע אותה?
רוב עצום תומך בריבונות ביוצילום: רוב עצום תומך בריבונות ביו

במפגש השתתפו לצד השייח' נכבדים רבים מהעדה הדרוזית, קצינים בכירים במיל' בצה"ל, בניהם ח"כ עפיף עבד (הליכוד) שאמר: "אנחנו חייבים להיות ביחד, חייבים לפעול במשותף כדי לסייע לקורבנות בסווידא. אנחנו אחים. ההתיישבות והעדה הדרוזית הם אחים וחברים ותמיד ניהיה כאלה".

דרוזים החלת הריבונות ביו"ש השייח' מואפק טריף יוסי דגן