סערת הקמת בתי הדין העצמאיים לגיור.

יו"ר ארגון רבני 'צהר', הרב דוד סתיו, הנמנה על מקימי בתי הדין העצמאיים לגיור, 'גיור כהלכה', מתייחס להסתה החרדית נגדו שבעקבותיה הוצמדה לו אבטחה בסוף השבוע האחרון.

"כל מי שקרא את העיתונות החרדית בסוף השבוע לא יכול היה להתעלם מההתלהמות ומההסתה", אמר הרב סתיו בריאיון באולפן וואלה! NEWS. "כאשר שמים תמונה מאיימת, עם כותרת בצבעים אדומים גדולים 'האיש הזה מסוכן', חוץ מלשים פרס על ראשי לא היה חסר הרבה".

על אף המתקפה נגדו מרבנים בכירים בציבור החרדי, הרב סתיו מגלה כי הוא זוכה לתמיכה רבה גם גם מהציבור החרדי אשר אינו רואה את עצמו שותף להסתה ולמתקפות.

הרב סתיו שב ומדגיש כי בהקמת רשת הגיור החדשה אין כל עניין להחליש את מעמד הרבנות הראשית לישראל: "אין לנו עניין לערער על מעמדה של הרבנות. יש לנו עניין בגיור כהלכה. גם הרבנות הראשית תתעשת ותבחן את הנושא ותראה שלא כצעקתה ושאפשר להכיר בגיורים האלה".

"ציפינו לרעש ענייני יותר", סיפר הרב סתיו. "אבל אנחנו נחושים ומתמידים, הבוקר התקשר אליי הרב רבינוביץ'. אנחנו ממשיכים קדימה, חזקים, נחושים, לא נענה ולא נגיב, נתמודד עניינית ונצליח".

הרב סתיו אמנם הבהיר בסוף השבוע כי הוא אינו חושש מההסתה נגדו אך עם זאת הוא מבהיר כי משתדל לבקר במקומות בהם הוא מרגיש בטוח: "אני לא מגיע למקומות שאנשים יכולים להיות מוסתים נגדי. מעדיף להסתובב במקומות בהם אני מרגיש בטוח".