ראשי ישיבת 'נתיבות חכמה' (וולפסון), מבהירים כי הם מתנערים מדבריו של יו"ר ארגון 'להב"ה', בנצי גופשטיין, לפיהם פשוט שיש לשרוף כנסיות בארץ ישראל.
כזכור, בהקלטה שפורסמה לראשונה באתר החרדי 'כיכר השבת', נשמעים חברי הפנאל דנים האם מצווה לבער כיום עבודה זרה, גופשטיין טוען שכן, ואחד המשתתפים, הרב קליין, השיב כי אכן זו מצווה לפי הרמב"ם אך "בזמננו התשובה היא לא. אם כן, אז בבקשה, צא למסגד הקרוב שרוף ותחזור".
אלא שכאמור לאחר פרסום הדברים הבהירו בישיבה כי הם מתנערים מדבריו של גופשטיין.
בישיבה מזכירים כי מיד לאחר דבריו של גופשטיין הבהיר ראש הישיבה כי דבריו אינם כדעת הרמב"ם כפי שטען גופשטיין וודאי שאינם כדעת הפוסקים.
על פי הדיווח באתר 'כיכר השבת', מהישיבה מסרו כי "בנצי גופשטיין הביע דעתו במסגרת הפאנל בתור ויכוח הלכתי טהור. ולאחר דבריו ראש הישיבה ביאר בארוכה שאין כן דעת הרמב"ם השו"ע והחזו"א וגדולי הפוסקים".
"כששמע זאת, בנצי הגיב שמעולם לא שמע תשובה ניצחת כזאת, ולכן שוקל שוב את דעתו תוך הדגשה שכל דבריו אפילו בתחילה היו דיון הלכתי ולא למעשה ח"ו".
ראוי לציין כי ביישבה החליטו להוציא הבהרה "מאחר ומההקלטה ניתן להבין כי ישנה תמיכה של הישיבה בגופשטיין".
[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2015/08/s4t9l0nd.m4v]]]
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
מזמינים רק כאלה המתימרים לדבר מתוך השקפת היהדות ההלכתית. על המסקנות ניתן לחלוק, כפי שאכן עשו ראשי הישיבה!
12:38 06.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי פשוט
אם חס ושלום יעמידו לדין אב למשפחה, בגין זאת, מה גם שברור שלא הייתה כוונתו שמותר לעשות זאת בפועל, אלא שהמדינה תעשה זאת.
12:16 06.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
freebird
11:32 06.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הוא ידע בדיוק את מי הוא מזמין לדבר לפני תלמידיו אם הכוונה לתת לתלמידים לשמוע דעות שונות ומגוונות מדוע לא להזמין גם לפאנל כומר, ערבי והומו?
10:44 06.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
על זה נאמר: "מי שהולך לישןן עם כלבים שלא יתפלא אם הוא קם עם פשפשים"
10:29 06.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר