הכשלון בבחירות לכנסת של מפלגת יחד, הביא את המפלגה למשבר כלכלי עמוק ואף לאפשרות של פשיטת רגל. אלא שכעת נראה כי גיוס כספים גדול שעשה יו"ר המפלגה אלי ישי הצליח למחוק את החובות.

מני גירא-שוורץ, מדווח היום (א') באתר רדיו 'קול חי' כי ישי הצליח לגייס סכום של כחמישה עד שישה מיליון שקלים. גיוס הכסיפים נעשה באמצעות תרומות ממה שמכונה בשפה החרדית 'גבירים' – אנשים אמידים שתרמו למפלגה לבקשת ראש ישיבת 'כסא רחמים' הרב מאיר מזוז.

כזכור לאחר הבחירות נקלעה המפלגה לחובות עתק, והיה חשש כבד שהמפלגה לא תוכל לשלם לספקים ולפעילים שעבדו למענה במהלך הבחירות. אלא שיחד עם גיוס הכספי נעשה גם הסדר חובות עם הנושים, שהוריד את החובות שבתחילה נאמדו על סך של 12 מיליון שקלים, לסכום נמוך משמעותית.

ההערכה היא כי גם שני השותפים של המפלגה, יוני שטבון וברוך מרזל עשו גיוס כספים והוסיפו לקופה עוד כמיליון שקלים וחצי, כך שבסך הכל נראה כי המפלגה סגרה את חובותיה פחות או יותר. לפני כחודשיים פרסמנו קריאה של הרב שלמה אבינר לסייע למפלגה בתרומות.

באתר 'קול חי' מציינים כי אלי ישי מכחיש בתוקף את הפרסום ואומר: "מטרת הפרסום לחבל בתרומות וליצור מצג שווא שאנחנו מסודרים. לצערי זה רחוק מהאמת ואנחנו עדיין כורעים תחת חובות כבדים. ב״ה יש היענות מהציבור אבל עדיין רובצים לפתחנו חובות של מליונים".