רבה של העיר צפת ובנו של הראשון לציון, הרב מרדכי אליהו זצ"ל, הרב שמואל אליהו, שיגר מכתב לראש אגף הכשרות הארצי, הרב יעקב סבג ולרבנים הראשיים לישראל, ובו הבהרה כי הוא מתנער מכל אחריות על מוסד הכשרות 'בד"צ אורות אליהו'.

במכתב, ציין הרב אליהו כי לאחרונה האו נשאל המון בנוגע לבד"צ אורות אליהו, ועל כן החליט להוציא מכתב הבהרה.

לדבריו: "נשאלנו רבות לאחרונה בעניין הבד"צ שבנדון, ועל כן ראינו לנכון להבהיר לציבור הרחב כי אין לנו כל אחריות לגבי תוצרת בד"צ זה העושה שימוש בשמו של מו"ר אבינו מר"ן הראשון לציון – הרה"ג מרדכי אליהו זצוק"ל".

במכתב מדגיש הרב אליהו כי "הודענו לנוגעים בדבר כי כל המשך שימוש בשם מו"ר אבינו זצוק"ל החל מר"ח אב תשע"ה, הן באופן ישיר והן באופן מרומז, הינו בניגוד גמור לדעתנו ועשוי להוות אף הטעיית הציבור באשר לרמת הכשרות הואיל וכבר ידועה הייתה מידת החמרת אבינו בהלכות הכשרות כלפי עצמו וכלפי שולחיו, וגוף זה כאמור אינו מטעמינו".

בענין בדץ אורות אליהו לכידה