חבר הכנסת דן אילוז מהליכוד פרסם פוסט תקיף ברשת X, שבו טען כי "מעצרים של בחורי ישיבה לא יחזקו את צה"ל – הם רק ירחיקו את החרדים משירות צבאי ומשילוב אמיתי בחברה".
לדבריו, האחריות למעצרי לומדי התורה מוטלת על ההנהגה החרדית: "צריך לומר בבירור – כל עוד ההנהגה החרדית הבכירה לא מצהירה בפשטות שמי שלא לומד תורה חייב להתגייס – האחריות למעצרים עליה".
אילוז טוען כי רוב הציבור הישראלי מוכן לפשרה הוגנת: מי שלומד באמת – ימשיך ללמוד, ומי שלא – יתגייס. "לא כי יש סתירה בין תורה לצבא, אלא כי זו פשרה שמכבדת את הציבור החרדי וגם נותנת מענה למצוקת כוח האדם בצה"ל".
אלא שלדבריו, ההנהגה החרדית דוחה את הפשרה ואף נלחמת בה: "היא מתעקשת שגם מי שלא לומד – לא יתגייס". אילוז ציין גם את יו"ר ש"ס, אריה דרעי, ואמר כי אפילו הוא "סירב לומר זאת – אפילו בראיון מחבק עם ינון מגל".
הוא האשים את ההנהגה החרדית בכך שהיא "מקריבה את לומדי התורה", כדי לאפשר למי שלא לומד להתחמק משירות. לדבריו, "כך הם מובילים למעצרים, וכך כולם מפסידים: לצה"ל חסרים חיילים, ללוחמים אין חילוף, ולומדי התורה הופכים למפרי חוק".
"אנחנו לא צריכים אסירים – אנחנו צריכים חיילים", כתב אילוז, והוסיף כי הוא מקדם מודל פשוט והוגן: ההטבות יינתנו רק למי שמשרת – ובכל המגזרים.
את דבריו סיכם כך: "המעצרים לא יבנו את הצבא. אבל האחריות להם – על ההנהגה החרדית, שבוחרת לטשטש את ההבדל בין לומדי תורה אמיתיים לבין מי שבורח מהחובה לשרת".
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
אלחנן
אנחנו החרדים לא נוותר על נפש אחת. ונשמח למיכלא .נלמד שם ואש"ל חינם על חשבון המדינה. עדשתשתכנע כי חרדחם לא מתגייסים
21:19 09.08.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב גבע
יש פשרה אחלה חוק מספרים יפים .רק יש פוליטיקה מאוד חזקה בנושא.
11:58 08.08.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גל
צודק זה יכול לגרום שגם מה שקיים ויש התקדמות ילך אחורה.איך בחור שבא לחשמונאים מסוגל חראות איך עוצרים את אח שלו ?
11:45 08.08.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר