סגנית ראש ממשלת שוודיה, אליזבת "אבה" בוש, יצאה בתוקף להגנת ישראל בראיון לעיתון שוודי מקומי. בוש אף הוסיפה ותקפה את מדיניות ממשלתה והאיחוד האירופאי כנגד ישראל.

בוש, התייחסה בראיון לעיתון השוודי אפטונבלדט למלחמה ברצועת עזה והביעה תמיכה פומבית וחדה בישראל. לדבריה, "ישראל עושה טובה לעולם כולו כשהיא מנסה לנטרל את חמאס ולפרק אותו" – אמירה חריגה בנוף הפוליטי השוודי.

בוש, המשמשת גם שרת האנרגיה ואחת מהפוליטיקאיות הבכירות במפלגת הנוצרים-דמוקרטים (KD), ניצלה את הראיון כדי למתוח ביקורת על מדיניות ממשלתה ועל החלטת האיחוד האירופי להקפיא את הסכם הסחר עם ישראל בעקבות הלחימה. "ההחלטות האלו אינן מועילות לשוודיה ואינן מקדמות שלום," אמרה.

היא הדגישה כי המאבק של ישראל מול חמאס אינו רק אינטרס ישראלי, אלא חלק מהמאבק העולמי בטרור: "חמאס הוא ארגון טרור שמאיים לא רק על ישראל, אלא על היציבות האזורית והבינלאומית. פירוקו מגן על כולנו," קבעה בתוקף.

מדובר באמירות חריגות במיוחד ביחס לנוף הפוליטי בשוודיה, ובאיחוד האירופאי בכלל. במיוחד כאשר מדיניות ממשלתה נוטה לביקורת בוטה ולא מרוסנת כלפי ישראל, ושתיקה רועשת בכל הקשור למעשי חמאס.