ימים ספורים לאחר שנשיא צרפת, עמנואל מקרון, הודיע כי יכיר במדינה פלסטינית – ספגה צרפת את מתקפת הסייבר הקשה ביותר שנרשמה בתולדותיה. לפי דיווחים, האקרים הצליחו לפרוץ לשרתי Naval Group, יצרנית הצוללות המובילה של צרפת, וחדרו למאגרי מידע מסווג הכוללים פרוטוקולים וקודים של מערכות לחימה גרעיניות.

התקיפה ממוקדת פגעה בתשתיות הדיגיטליות הקשורות לצוללות הצבאיות, והביאה לחשיפת קבצים בהיקף שמוערך בעד טרה-בייט (1000 ג'יגה) של מידע רגיש, הכולל מסמכים פנימיים, ממשקי תוכנה וקוד מקור של מערכות ניהול קרב.

חברת Naval Group הודיעה כי פתחה בחקירה מקיפה בשיתוף עם סוכנויות הביטחון הצרפתיות, במטרה לאמת את היקף הדליפה והמקור שלה.

החברה טוענת כי לא נגרם נזק ישיר לפעילות הצבאית השוטפת, אך המוניטין והאמינות של תעשיית הביטחון הצרפתית ספגו מכה קשה. במקביל, משרד ההגנה בפריז העלה את רמת הכוננות הקיברנטית לכלל מערכות הביטחון.