מבזקים
סרוגים

נקבע ההרכב: זו השופטת שתחליף את אלרון בבג"צ

נשיא בית המשפט העליון קבע את ההרכב שידון בעתירה נגד שיטת מינוי נציב שירות המדינה. הדיון נקבע יממה לאחר פרישתו של השופט יוסף אלרון ואת מקומו תמלא יעל וילנר

ד' אב התשפ"ה
נקבע ההרכב: זו השופטת שתחליף את אלרון בבג"צ
נקבע ההרכב: זו השופטת שתחליף את אלרון בבג"צ צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, קבע את ההרכב המורחב שידון בבג"ץ מינוי נציב שירות המדינה. כזכור בית המשפט העליון פסק ברוב של 2 נגד 1 נגד הממשלה וכעת הוא ידון שוב בהרכב של חמישה שופטים.

בדיון הראשון קבע עמית את הרכב הסניורטי, בו יש לו רוב יחד עם דפנה ברק-ארז נגד דעתו של נעם סולברג. בפסק הדין קבע עמית נגד הממשלה, ויש שיגידו גם נגד החוק, כשפסק כי העובדה שהחוק פוטר את משרת הנציב מחובת מכרז, לא מאפשרת לממשלה לבחור מועמד כרצונה בלי כללים ברורים. עוד ציין עמית בדבריו כי הליך מינוי תחרותי הינו דבר חשב על מנת לבחור את האדם המתאים ולמנוע הכנסת שיקולים פוליטיים לשירות הציבורי, זאת למרות שהחוק פוטר לבצע מכרז לצורך מינוי נציב.

חרף פסיקת בג״צ: נתניהו מינה ממלא מקום לנציב שירות המדינה
חרף פסיקת בג״צ: נתניהו מינה ממלא מקום לנציב שירות המדינהצילום: חרף פסיקת בג״צ: נתניהו מינה ממלא מקום לנציב שירות המדינה

הממשלה מינתה בינתיים את הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ לתפקיד ממלא מקום נציב שירות המדינה, ובינתיים ביקשה דיון נוסף בהרכב מורחב. בסיומה של סאגה, בה נקבע כי הדיון יתקיים יממה לאחר פרישתו של השופט יוסף אלרון – מי שמוביל קו נגד הנשיא עמית, מפרסם כעת עמית את ההרכב.: עמית, סולברג וברק-ארז, אליהם יצטרפו דוד מינץ ויעל וילנר.

במבט שטחי, מדובר על הרכב של שלושה שופטים שמרנים – סולברג, מינץ וולינר מול שני שופטים אקטיבסטיים – עמית וברק-ארז.

בג"ץ בג"צ נציב שירות המדינה בית המשפט העליון דוד מינץ יעל וילנר יצחק עמית