מתאם פעולות הממשלה בשטחים פרסם היום (שני) הודעה לקהילה הבינלאומית, בה התייחס לתמונה הוויראלית שהופצה ברשתות החברתיות בימים האחרונים אשר הציגה לכאורה ילד שסובל מרעב ברצועת עזה. בהודעה הוצגו פרטים על הילד, שסובל ממחלה גנטית – ומקבל טיפול רפואי בחו"ל.

"התמונה של אוסאמה אל-רקאב בן ה-5 הפכה לוויראלית, ושימשה להצגה כוזבת של ישראל כאחראית למצבו, בטענה שישראל מרעיבה ילדים" נכתב. "העובדות: אוסאמה סובל ממחלה גנטית קשה שאינה קשורה למלחמה. ב-12 ביוני, תיאמנו באופן פעיל את יציאתו של אוסאמה מעזה, יחד עם אמו ואחיו, דרך שדה התעופה רמון. כעת הוא מקבל טיפול רפואי באיטליה".

"‏תמונות טרגיות מעוררות בצדק רגשות עזים, אך כאשר הן מנוצלות לרעה כדי להזין שנאה ושקרים, הן גורמות ליותר נזק מתועלת" הובהר במתפ"ש. "אל תתנו לחמלה להיות מנוצלת לתעמולה. בדקו את העובדות לפני שאתם משליכים האשמות".