חדשות

מתקפה מימין על בן גביר וסמוטריץ': "די! עד כאן!"

משה פייגלין יוצא במתקפה חריפה על שרי הימין בעקבות הכנסת הסיוע לעזה, וטוען כי שתיקתם מול המהלך הופכת אותם לשותפים להפקרת חיילי צה"ל והחטופים

מתקפה מימין על בן גביר וסמוטריץ': "די! עד כאן!"
צילום: (צילום: אריק מרמור / פלאש90)

ביקורת קשה נשמעת מימין לממשלת הימין: משה פייגלין, יו"ר מפלגת "זהות", תוקף היום (ראשון) בחריפות את השרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ', ומאשים אותם בשתיקה ובהתנהלות שמסייעת – כלשונו – ל"קטל הבנים שלנו בעזה".

"די! עד כאן! תפסיקו לבלבל במוח שעדיף שאנחנו נשלח סיוע לחמאס כי אחרת נקבל ממשלת שמאל. ממשלה שתעשה מה? תסייע לאויב – בדיוק כפי שאתם עושים עכשיו כדי להיאחז בכיסאות שלכם?!"

לדבריו, ממשלה שהוקמה בשם ערכי ימין מיישמת בפועל מדיניות שמאל, תוך הכנסה נמשכת של סיוע הומניטרי לעזה – סיוע שלדבריו מגיע ישירות לידי חמאס, בעוד 50 חטופים עדיין מוחזקים ברצועה.

"הבטחות ימין – מדיניות שמאל"

פייגלין מזכיר כיצד לפני שלושה חודשים בלבד, הצהירו שרי ימין בבירור שלא ייכנס "גרגר אחד של סיוע לחמאס". המציאות הנוכחית, בה צה"ל מכניס טונות של מזון לרצועה, מבהירה לדעתו עד כמה ההבטחות התרוקנו מתוכן. ההחלטה התקבלה על ידי ראש הממשלה נתניהו בהתייעצות עם שר הביטחון ישראל כ"ץ ושר החוץ גדעון סער – וללא שיתוף בן גביר וסמוטריץ', שרי הקבינט הביטחוני. בן גביר, שניסה למחות בהודעה רשמית, טען שמדובר ב"כניעה לקמפיין השקרי של חמאס", אך לא עשה צעד מעשי בעקבות זאת.

הביקורת הקשה ביותר מופנית לעבר יו"ר הציונות הדתית, בצלאל סמוטריץ'. האיש שהתחייב בעבר בישיבת סיעה כי "הכנסת סיוע לוגיסטי שמגיע לחמאס זה צעד שאני לא אהיה שותף לו. נקודה!" – שותק כעת לנוכח יישום מדיניות שהוא עצמו הצהיר שאינה מקובלת עליו.

"המשך דשדוש צבאי והכנסת סיוע לחמאס כשחטופינו שם – לא אופציה", אמר סמוטריץ’. אך זו בדיוק האופציה שמיושמת.

גם יתר חברי "הציונות הדתית", הידועים בציוציהם התכופים, שותקים הפעם. השרה אורית סטרוק לא התייחסה, מנכ"ל המפלגה יהודה ולד לא נשמע, וגם חברי הכנסת האידאולוגיים – שותקים.

"ילדי הכאפות של הפוליטיקה"

לטענת פייגלין, התמונה ברורה: ראש הממשלה מנצל את חולשת הממשלה ואת החשש מפני פירוקה, כדי לכפות מהלכים שמנוגדים לעמדות מחנה הימין – מבלי שיילחם עליהם באמת. סמוטריץ' ובן גביר, שהוצגו כלוחמים אידאולוגיים חסרי פשרות, מוצגים כמי שחוששים להפסיד את כיסאם – גם במחיר של שתיקה לנוכח מהלך שהוא, לטענתו, סכנה לחיילים ופגיעה במאבק לשחרור החטופים.

"ממשלת ימין מלא-מלא שמיישמת מדיניות שמאל על מלא – שעולה לנו בדם ילדינו", כך לדבריו.

פייגלין קורא להקמת ברית אמונית חדשה עם מפלגות הימין האידיאולוגי: "זהות", "עוצמה יהודית", "הציונות הדתית" ומנהיגים נוספים מהשטח – כזו שתוכל להחליף את הליכוד ולהקים ממשלה אמיתית שלא תתפשר מול חמאס.

"כבר לא אכפת לי מחשבונות פוליטיים. עם הכוח שקיבלתם מההצבעה שלי בבחירות – אתם מסייעים לקטל של הבנים שלנו בעזה!"

תגובות

46
35
אושר
29.07.25

פייגלין לראשות הממשלה ! רק פייגלין לראשות הממשלה ! אין אף אחד בפוליטיקה שמגיע לקרסוליו.. פוליטיקאים יש, חסר מנהיג אמיתי.. בלי למעט ח"ו בערך של כל מי שעושה דברים טובים לישראל..

34
רחל מזרחי
05.08.25

מי אתה ומה עשית למען המדינה הזאת, כשהיית ח"כ, כאילו ליכוד? ביקורת על הפרקליאה הצבאית שמונעת מחיילים להתגונן. ביקורת ועצומות נגד ח"כ חרדים, שמונעים גיוס, אבל קיבלו תקציבים לישיבות הלא ציוניות שנים. דאג לסבסד לימודים בישיבות התיכוניות, לפני שתפתח פה על מי שמנסה למנוע שואה נוספת.

33
קדומים
27.07.25

מה אכפת לסמוטריץ? לא הוא לא בניו שותפים ללחימה אז מה אכפת לו? העיקר שהוא ממשיך להיות שר אוצר עם רכב נהג צמוד ומאבטחים זו הייתה מאז ומעולם שאיפת חייו הכבוד זה המצפן שהוביל אותו כל חייו

1
אביחי
29.07.25

זה לא בעיה של סמוטריץ, זו בעיה בכלל של הציונות הדתית. מאוד מזכיר את החרדים. הציונות הדתית היא מפלגה מגזרית ולכן כל עוד הם מקבלים את ערוגת הארנבים שלהם, הם רגועים.