יו"ר ארגון רבני 'בית הלל' לשעבר, הרב רונן נויבירט, מתייחס להרכב הממשלה הנוכחית וטוען כי "השבוע מתחילה לכהן הממשלה הכי אנטי דתית שקמה בשנים האחרונות".

בהודעה שפרסם הסביר הרב נויבירט כי "עם דרעי במשרד הדתות, ולאור הגזירות החדשות של המפלגות החרדיות על חוק הגיור ובתי הדין הרבניים, השנאה לדת וליהדות תלך ותגדל".

הרב נויבירט סבור כי "יותר ויותר יהודים יסלדו מהממסד הרבני, ויחפשו אלטרנטיבות לנישואין בקפריסין וכדומה".

עוד מוסיף הרב נויבירט כי "אחרי שנים רבות של קונפליקטים בין הציבור הדתי לציבור החילוני, שנים של ריחוק גדול של מרבית החברה הישראלית מיהדותה, זכינו למספר שנים של עדנה והיתה לנו שעת כושר יחידה במינה לבנות גשרים בחברה הישראלית סביב המסורת והזהות היהודית".

"את ההתעוררות הזו היטיב לחזות הרב קוק: "מקובלים אנו שמרידה רוחנית תהיה בארץ ישראל. השלווה הגשמית אשר תבוא לחלק מהאומה, אשר ידמו שכבר באו למטרתם כולה, תקטין את הנשמה, השאיפה לאידיאלים נשאים וקדושים תחדל וממילא ירד הרוח וישקע , עד אשר יבא סער ויהפך מהפכה ויראה אז בעליל כי חוסן ישראל הוא בקודש עולמים, באור ה' ובתורתו, בחשק האורה הרוחנית".

בסוף דבריו כותב הרב נויבירט כי הוא "מלא בחששות שאנו מחמיצים את ההזדמנות הזו. הלוואי שאתבדה. מקווה מאוד שהרוח של החברה חזקה מן הפוליטיקה שלנו".