מכה מדינית לישראל: יותר מ-20 מדינות, בהובלת בריטניה, קראו היום (שני) להפסקה מיידית של הלחימה בעזה, ודרשו לאפשר הזרמה חופשית של סיוע הומניטרי לרצועה. המהלך, שמגיע על רקע הדיווחים הלא מאומתים על מאות הרוגים פלסטינים סמוך לנקודות חלוקת מזון, משקף הסלמה בלחץ הדיפלומטי על ממשלת ישראל מצד בעלות בריתה המסורתיות.

על פי הודעה משותפת שפורסמה, המדינות – בהן בריטניה, צרפת, איטליה, יפן, אוסטרליה, קנדה, דנמרק ומדינות נוספות – גינו בחריפות את אופן העברת הסיוע ההומניטרי ברצועת עזה. הן טוענות כי "יותר מ-800 פלסטינים נהרגו בזמן שניסו להשיג מזון", ותקפו את ישראל על "מדיניות טפטוף הסיוע וההרג הלא אנושי של אזרחים".

המדינות דורשות לא רק הפסקת אש מיידית, אלא גם שינוי יסודי במדיניות הסיוע – תוך החזרת האחריות לידיים של ארגונים הומניטריים בלתי תלויים, והסרת מגבלות על הכנסת מזון, תרופות ודלק.

עד כה לא נמסרה תגובה רשמית ישראלית להצהרה שפורסמה לפני זמן קצר, עשר רבות מהמדינות ברשימה נחשבות לבעלות ברית מסורתיות של ישראל.