חדשות

אלמוג בוקר זועק: "איך זה יכול להיות?"

עיתונאי חדשות 12, אלמוג בוקר, מותח ביקורת על צה"ל ואומר כי הצבא לא מפיק לקחים בעזה: "איך אחרי אסון הפומה זה שוב קורה?"

אלמוג בוקר זועק: "איך זה יכול להיות?"
צילום: (צילום: משה שי / פלאש90)

עיתונאי חדשות 12, אלמוג בוקר, מותח ביקורת על צה"ל ואומר כי הצבא לא מפיק לקחים בעזה. דבריו של בוקר מכוונים לניסיון החטיפה ונפילתו של איש המילואים אברהם אזולאי ז"ל.

לדברי בוקר: "תקרית ניסיון החטיפה שבה נפל רס״ל במילואים אברהם אזולאי ז"ל, מלמדת שוב: כוחותינו נלחמים בכל הכוח, אבל בצה"ל לא מפיקים לקחים".

תקיפת תשתית רצועת עזה
תקיפת תשתית רצועת עזה

בוקר תהה: "איך יכול להיות שאחרי תקרית הפומה, שבה איבדנו 7 לוחמים וראינו איך המחבלים עולים על הנגמ"ש וזורקים מטען פנימה בלי שאף אחד מבחין בהם, מפעיל באגר פועל בחאן יונס בלי שיש אבטחה צמודה, בלי שיש כוחות שיבחינו במחבלים רצים לעברו, מתקרבים עד ללוחם המילואים ואז גם נעמדים לידו כשהוא כבר בלי רוח חיים. כל כך הרבה זמן היה להם, למחבלים, שבסוף הם גם הצליחו לברוח".

חדשות סרוגים

בוקר המשיך וכתב: "נכון, זאת מלחמה ויש גם מחירים כואבים, אבל הממצאים בשטח והעדויות של הלוחמים מלמדים שאפשר לעשות יותר כדי לצמצם עד למינימום את הנפגעים. אם אין אמצעים לניטרול מטענים, אז אפשר לדחות את הפעולה ב-24 שעות. בית חאנון תחכה. אם שולחים מפעיל באגר להרוס מבנים, מאבטחים אותו ובמקביל סורקים כל הזמן מהאוויר את המרחב כדי לוודא שמחבלים לא יוצאים מפיר מנהרה".

בסוף דבריו כתב בוקר: "שיטת הפעולה של חמאס לא משתנה, ולנו יש את כל האמצעים ללמוד אותה ולהיערך לפעם הבאה: גם 5 אוגדות שפועלות במקביל, גם אמצעים טכנולוגיים וגם הנחיה ברורה של מפקד חיל האוויר בכל הערכת מצב: "שלא יחסר כלום לכוחות המתמרנים בעזה. מה שהם מבקשים תעמידו להם".

תגובות

4
4
פיני
11.07.25

לא נעים, צודק לגמרי!

3
מד
11.07.25

רק תוכנית מסיבית כמו של האלופים! אחרת זה דשדוש.

2
מי יפיק לקחים
11.07.25

מממן הנוחבות שנים ובמזוודות מזומן, האחראי הראשי, מונע וועדת חקירה...

1
רענן
11.07.25

הצבא כבר שחוק לגמרי , החיילים כבר לא מסוגלים לתפקד טוב אבל את הפושע החלאה נתניהו זה ממש לא מעניין , מצדו שימותו