מבזקים
סרוגים

בישראל שוקלים להחזיר את מחנות הפליטים בשומרון לרש"פ

בישראל מתכננים להחזיר את מחנות הפליטים בשומרון לרשות הפלסטינית. מחנה הפליטים שנבחר לפיילוט - נור א שמס, בצה"ל ידרשו את שימור חופש הפעולה במקום

י"ג תמוז התשפ"ה
בישראל שוקלים להחזיר את מחנות הפליטים בשומרון לרש"פ
בישראל שוקלים להחזיר את מחנות הפליטים בשומרון לרש"פ צילום: פעילות כוחות בצפון השומרון | צילום: דובר צה"ל

בישראל מתכננים להחזיר את מחנות הפליטים בשומרון לרשות הפלסטינית. מחנה הפליטים שנבחר לפיילוט – נור א שמס. כך מפרסם היום (רביעי) ינון שלום יתח הכתב הצבאי של I24.

בפיקוד מרכז מכינים מספר חלופות להימצאות של כוחות צה"ל במחנות הפליטים בצפון השומרון עם מיצוי מבצע "חומת ברזל". על הפרק: החזרת השטח לשליטת הרשות הפלסטינית. לטובת העניין הם מציבים מספר תנאים.

הרש"פ תוקפת את השייחים מחברון: "הם הגישו את היוזמה"
הרשצילום: הרש

בין היתר: שימור חופש הפעולה של צה"ל במרחב והעמדת כוח אכיפה פנים-פלסטיני מספק – שייבחן במעשים. מחנה הפליטים שנבחר לפיילוט אחרי יעקבו מקרוב בישראל, ברשות ובארה"ב: נור א שמס. מתחמי שיטור יוקמו שם בקרוב.

הרשות הפלסטינית מחנות הפליטים שומרון