ראש האופוזיציה יאיר לפי, התראיין היום (חמישי) לסקיי ניוז בערבית ואמר: אילו הייתי ראש ממשלה, אני לא חושב שהיה קורה השבעה באוקטובר, כשאני הייתי ראש ממשלה, הגבול היה שקט.

נזכיר כי לפני מספר ימים, לפיד, הצטרף לקריאה לסיים את המלחמה בעזה, ואמר: "הגיע הזמן לסיים את המלחמה בעזה.‏ מנהיגות צריכה לדעת לשנות אסטרטגיה כשהיא מפסיקה לעבוד.‏ זה לא הולך לשום מקום.‏ אף אחד כבר לא מבין מה יוצא לנו מזה.‏ כל יום מתים לנו לוחמים. ‏הם אריות, אבל הגיע הזמן לשים לזה סוף.

‏לעשות עסקה, להחזיר את החטופים, לסיים את המלחמה.‏ להכניס את מצרים שתנהל את הרצועה.‏ את החמאס נחסל, אבל בחוכמה, בעורמה, אחרי שנתארגן מחדש. ‏צה"ל צריך להתיישב על הפרימטר, להפריד בין יישובי העוטף לעזה".

עוד הוא הוסיף: "להיכנס לרצועה כדי לסכל טרור, לחנוק אותם כלכלית, למנוע הברחות.‏ מה שאנחנו עושים עכשיו לא עובד.‏ זה לא נכון לתת ללוחמי צה"ל לשבת בתוך עזה ולשמש מטרות לעוד ועוד פיגועים.‏ לא נקום עכשיו שנים כל בוקר ל"הותר לפרסום".‏

תמכתי במלחמה הזו.‏ כולנו תמכנו.‏ אבל היא כבר לא עובדת לטובתנו.‏ הגיע הזמן להחלטות אמיצות שיחזקו אותנו לדורות.‏ בשביל החוסן הלאומי, בשביל הילדים שלנו –‏הגיע הזמן לעצור".