מבזקים
סרוגים

ינון מגל קיבל בשורה קשה: "ההחלטה לא הייתה פשוטה"

ינון מגל יפצה את דרור גביש ב-30,000 ש"ח. זאת, לאחר שפרסם ברשתות טענה שקרית כי גביש, קב"ן במילואים, פעל להדחת קב"נים על רקע דעותיהם

ז' תמוז התשפ"ה
ינון מגל קיבל בשורה קשה: "ההחלטה לא הייתה פשוטה"
ינון מגל קיבל בשורה קשה: "ההחלטה לא הייתה פשוטה" צילום: (צילום: ערוץ 14)

לפני כשנה, פרסם ינון מגל ברשתות החברתיות האשמה חמורה כלפי דרור גביש, פעיל מחאה ששימש באותה עת כקב"ן אוגדה במילואים. מגל טען כי גביש "הביא להדחתם של שני קב"נים על רקע דעותיהם". בעקבות האשמה זו, הגיש גביש תביעת לשון הרע נגד מגל.

על פי הדיווח באתר 'וואלה', אמש הגיע פסק הדין במסגרתו בית המשפט חייב את ינון מגל בתשלום פיצויים בסך 30,000 ש"ח לדרור גביש.

גביש מסר בתגובה כי "היום קיבלנו חיזוק לכך שלאמת יש ערך, ולשקר יש מחיר. אני קורא לאנשים להיזהר מפרסום שקרים מפלגים ברשתות החברתיות; ולמי שנפגע מפרסום כזה – תעמדו על שלכם, ואל תיבהלו ממכונת הרעל".

גביש סיפר: "כמעט שנה עברה מאז הציוץ השקרי והמפלג הזה, ואי הנעימות שהייתה מלווה אליו. בעיקר להבנה שמאות אלפי אנשים קוראים את הדבר הזה, מקללים אותי ובטוחים שככה מערך בריאות הנפש וצה"ל עובדים".

ינון מגל הטיל פצצה בשידור: "הוא יפרוש אחרי המלחמה"
ינון מגל הטיל פצצה בשידור: צילום: ינון מגל הטיל פצצה בשידור:

הוא שיתף כי "ההחלטה לתבוע לא הייתה פשוטה. לא ידעתי אם זה יוביל לעוד טינופים, וכמה אנרגיות זה ידרוש. בדיעבד – שמח שהלכתי על זה. ההליך היה ממושך, אבל לא דרש יותר מדי, וכשכבר הגענו למשפט הוא הסתיים אחרי דיון אחד, כשינון מגל הבין כנראה שאין לו בעצם קו הגנה".

דרור גביש ינון מגל תביעה