על פי שורה של דיווחים, וושינגטון וירושלים מקדמות ביקור בהול של ראש הממשלה נתניהו בבית הלבן, ככל הנראה כבר בתחילת השבוע הבא. במקביל טראמפ צפוי להודיע על הסרת סנקציות מהמשטר הסורי החדש.
פרטים חדשים על ההכנות לפסגה מדינית בוושינגטון, ראש הממשלה נתניהו צפוי לצאת במסגרת זמן קצרה מאוד לביקור נוסף בבית הלבן. גורמים בסביבת טראמפ הגדירו את הביקור כ"סיבוב ניצחון" של הנשיא וראש הממשלה, לאחר המערכה המוצלחת באיראן. כאשר השניים צפויים לנסות למנף את ההישג הצבאי להישג מדיני.
מרגע שנגמרה המערכה כנגד איראן, נשמעים דיווחים רבים על מגעים מתקדמים בין ישראל לסוריה, בניסיון להגיע לנורמליזציה בין המדינות והצטרפות סוריה אל הסכמי אברהם. כעת נראה שראש הממשלה ונשיא ארצות הברית מתכננים מהלך משותף.
נתניהו צפוי להמריא לבית הלבן עם תחילת שבוע הבא, כאשר על פי דיווחים מקבילים הנשיא טראמפ מתכנן להסיר בימים הקרובים שורה של סנקציות מהמשטר הסורי החדש תחת אל-ג'ולאני, במה שנראה כמו התכנסות ישראלית-סורית-אמריקאית בחתירה להסכם משותף בין הצדדים.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
ישראלי
זהירות! סוריה כעת היא פרוקסי של טורקיה
14:32 01.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר