חדשות בעולם

הלם באיראן אחרי הפסקת האש: "זה סימן רע"

באיראן שוררת דאגה אודות מצבו של המנהיג העליון עלי חמינאי. יומיים אחרי הפסקת האש הוא טרם נראה בציבור, ובאיראן יודעים: אם עד אז הוא לא יופיע, זה סימן רע

הלם באיראן אחרי הפסקת האש: "זה סימן רע"
צילום: (צילום: em_concepts / שאטרסטוק)

יומיים אחרי ההכרזה על הפסקת האש בין ישראל לאיראן, המנהיג העליון האייתוללה עלי חמינאי טרם נראה בציבור, ובאיראן שוררת דאגה רבה בנוגע למצבו.

על פי הדיווח בחדשות 12, מהדי פזאלי, עובד בלשכת ח'אמנאי, לא השיב במישרין על השאלה "מה מצבו", ורק ענה: "האנשים האחראים להגן על המנהיג העליון עושים את עבודתם נאמנה. בעזרת אללה אנשים יוכלו לחגוג את הניצחון לצידו".

WhatsApp Video 2025-06-22 at 15.53.17
WhatsApp Video 2025-06-22 at 15.53.17| צילום: הדמייית AI של תקיפת הכור בפורדו (באדיבות ערוץ i24NEWS)

עם זאת, באיראן מבינים כי אם חמינאי לא יראה בציבור בימים הקרובים, אז זה סימן בעייתי מאוד מבחינתם. סאנאן ואקיל, מנהלת של מכון המחקר למזרח התיכון ולאפריקה "צטהרם האוס", אמר לניו יורק טיימס כי היעדרות ח'אמנאי בולטת ומהווה סימן לזהירות של ההנהגה באיראן .

עם זאת הוא ציין כי עוד מספר ימים יהיה אפשר לדעת האם מדובר רק בזהירות או במשהו אחר: "אם ח'אמנאי לא ייראה בציבור עד חג העשוראא בחודש יולי, תהלוכה דתית חשובה לשיעים באיראן, זה סימן רע".

תגובות

4
4
שרון
27.06.25

העולם מיחל לחמישי.. מוות

3
Daniel Junior
28.06.25

"סימן רע"?

2
חרדרני
01.07.25

הסברתי קודם שהדף האויר של אחת הפצצות גרם לתרבוש לרדת ולכסות את האזניים הפה העיניים ולא מצליחים לחלץ את ראשו מהתרבוש . הוא נקלט בלווין יחד עם שר החוץ בורחים על אופנוע לכיוון טורקיה . בטורקיה ישנו רופא יהודי שיוכל לחלץ את התרבוש מהראש . הוא יעלם מהנוף הפוליטי ומעריציו יספרו שבסוף האשורא ראו אותו עולה השמימה על האופנוע כמו שמוחמד עלה עם סוסו . ביבי בינתיים נשאר כאן עם טראמפ ופוטין . משחקים שש בש וביבי מרוקן להם את חשבונות הבנק . אז אל תשאלו מהיכן יש לו כסף

1
יואב
02.07.25

דיקטטורה שזקוקה למלחמה כדי לשמור על שליטתה באיראן, סהו סימן רע...