שבוע הספר העברי, אירוע תרבותי מרכזי בישראל, חוזר השנה במתכונת מחודשת לאחר הפסקה בשל מבצע "עם כלביא". היריד ייפתח מחדש מחר (חמישי), בירושלים. לתל אביב הוא יחזור כבר בראשון הקרוב, ב-29 ביוני. האירוע יתקיים תחת הסלוגן "זה הסיפור שלנו", המשקף את רוח ההתחדשות והחוסן של החברה הישראלית לאחר שנה וחצי של מלחמה, כאב ושכול.

מהלך האירועים והחלטה אמיצה

שבוע הספר העברי החל ב-10 ביוני, אך לאחר שלושה ימי פעילות הופסק עקב המבצע הצבאי מול איראן. חברי התאחדות בעלי הוצאות הספרים קיבלו החלטה נחושה להשקיע משאבים כדי לשמר את דוכני הספרים, בתקווה שהמבצע יסתיים במהרה. הירידים נשמרו תחת אבטחה מסביב לשעון, ממתינים לפתיחה מחודשת, וכעת הם מוכנים לקבל את הקהל בחזרה.

שבוע הספר העברי (צילום יח"צ)

"זה הסיפור שלנו": מסר של ריפוי ואחדות

הסלוגן "זה הסיפור שלנו" ממשיך ללוות את שבוע הספר העברי גם השנה. הסיפור הישראלי, על פי מארגני האירוע, הוא סיפור של ריפוי, איחוי, תפילה ומאבק לשובם של החטופים והחטופות. לצד זה, הזדהות עם החיילים ומשפחות הנופלים. הירידים יהוו הזדמנות למפגש עם סופרים, ספרים חדשים וחגיגה של התרבות העברית.

חזרה באנרגיות מחודשות

מיקי צ'סלה, מנכ"לית התאחדות בעלי הוצאות הספרים, התייחסה לחזרת הירידים. היא אמרה: "המלחמה מול איראן עצרה את המדינה וגם את ירידי שבוע הספר. התעקשנו לא לאבד תקווה ולא לוותר על קיום אירועי שבוע הספר העברי. ועכשיו אנחנו חוזרים באנרגיות מחודשות לירידי הספרים. אני בטוחה שעם ישראל מחכה לחגיגת הספרים ולמפגש עם הספרים והסופרים וביתר שאת אחרי הימים שעברנו".

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "ירושלים היא עירו של ספר הספרים ועירם של הסופרים. מדוד המלך ועד עגנון – העיר הזו עיצבה ונתנה השראה לאינספור יוצרים שכתיבתם עיצבה את רוחנו. החיים בירושלים חזקים מהכל, ולכן פעלנו להשיב את שבוע הספר במהרה. אני מברך על חזרתו של היריד לכיכר ספרא ומזמין את הירושלמים והירושלמיות והבאים בשערי העיר להגיע ולקחת חלק, כי זהו הסיפור שלנו, והוא ממשיך להיכתב כאן".

שבוע הספר העברי חוזר (צילום יח"צ)

לוח זמנים ומיקומים

ירושלים: 26 ביוני עד 3 ביולי, כיכר ספרא.

שעות פעילות: ימים א'-ד' 17:00-22:00, יום ה' 17:00-23:00, מוצ"ש 21:00-00:00

תל-אביב-יפו: 29 ביוני עד 3 ביולי, פארק שרונה.

שעות פעילות: ימים א'-ד' 17:00-22:00, יום ה' 17:00-23:00

הזדמנות לחגוג את הספרות העברית

שבוע הספר העברי הוא הזדמנות לחובבי ספרות לפגוש סופרים, לגלות ספרים חדשים ולחגוג את התרבות הישראלית. לאחר תקופה מאתגרת, הירידים מבטיחים חוויה מלאת השראה ותקווה. אל תחמיצו!