חדשות המגזר

השטח זועם: הרבה שנים, המגזר לא הושפל ככה

אחרי שנכנסנו מתחת לאלונקה בשביל ממשלת ימין, יש מי שחושב לקנות אותנו בכסף ובמילים יפות. הפעם הציבור שלנו צריך להוכיח שכסף זה לא הכל. הפעם הציבור שלנו צריך להוכיח שהוא מצפה שראש הממשלה יעמוד במילה שלו

השטח זועם: הרבה שנים, המגזר לא הושפל ככה
צילום: מנסים לקנות אותנו בכסף. (מרים אלסטר/פלאש90)

הבית היהודי הוא לא פריט לקנייה מעליבה בכסף.

הרבה שנים הציבור הדתי לא הושפל ככה, ועוד להבין שזה נעשה על ידי מי שהציבור הדתי נשכב בשבילו מתחת לאלונקה במטרה להכתיר אותו לראשות הממשלה.

אמש מכר ראש הממשלה לאריה דרעי את משרד הדתות, בתי הדין הרבניים, הועדה למינוי דיינים ואגף הגיור – כל הנושאים שחשובים לציבור הדתי לאומי – וחשב לקנות את הציבור הדתי לאומי בכסף.

בהודעת תנועת הליכוד הקוראת לבנט להצטרף לממשלה, שברה המפלגה אמש שיאים חדשים של ציניות פוליטית. בהודעת התנועה אחרי מכירת החיסול לשס נכתב כי נתניהו הציע לבית היהודי כסף, כסף ועוד כסף. החטיבה להתיישבות, הטוטו, תיק החינוך ועוד. מהיום חברים יהיו לנו מיליונים. נוכל להסתובב עם כיסים מלאים בכסף ולראות את העולם דרך החור של הגרוש או הדולר.

במפלגת השלטון יש מי שחושב לקנות אותנו בכסף ובמילים יפות. להבטיח לנו שנפתלי בנט יהיה ראש המפלגה שיקבל את הטלפון השני לאחר הבחירות ומאז להתעלם ממנו. הפעם הציבור שלנו צריך להוכיח שכסף זה לא הכל. הפעם הציבור שלנו צריך להוכיח שהוא מצפה שראש הממשלה יעמוד במילה שלו.

הפעם הציבור הדתי לאומי צריך להוכיח שהוא לא מתכוון להיות הפראייר התורן שנושא באלונקה.

==

הרב אלי קפלן הוא ראש הגרעין התורני במעלה אדומים

הרב ישראל רוזן: המצב שווה פיצוץ

לח"כי הבית היהודי ולסובביהם – שלום רב,

ברוח דברים שכתבתי אליכם לפני ימים אחדים בדבר ההכרח לחלץ את מערכת הגיור מידי ש"ס, ולאור העברת בתי הדין הרבניים גם הם לשליטת ש"ס ממקום מושבם במשרד המשפטים (לשם הצעתי לצרף את הגיור) חושבני כי עובדות אלו 'שוות פיצוץ' ויהי מה.

אינני כותב זאת על רקע של נקמנות או תיסכול בהתייחסות הליכוד ל'בית החורג' בניהול המו"מ, הקואליציוני. אני כותב כאיכפתניק וכמעורה בנושאי דת ומדינה משחר ימי ומיטב שנותיי.

נכון שיש נושאים נוספים במדינה מעבר ל'ועדת המינויים לדיינים', אך אי אפשר להתעלם מכך שהבית היהודי הוא המפלגה היחידה שעל דגלה חרותה סיסמת 'תורת ומדינה' במושגים עכשוויים.

זעקת התנהלות בתי הדין, ובצידה דריכה במקום של עולם הגיור, מחייב עמידה אמיצה ו'סופנית' בפרץ, כאמור: ויהי מה! ואם החרש תחרישו בעת הזו – לא תהא תקומה ל'בית היהודי'!

וה' יהיה בעזרנו ובעזרכם, ושוועת עניים ועניות, גרים גירות, אתה תשמע ומן השמים יושיעו.

==

הרב ישראל רוזן הוא ראש מכון צומת.

תגובות

17
17
לאה
05.05.15

צודק ממש, לא רוצה כזה ראש ממשלה! בושה וחרפה!

16
צחי
05.05.15

אפשר לחשוב ומה כאילו עשיתם בקדנציה האחרונה חוץ לקחת כסף ועוד כסף ועוד כסף לחטיבה להתישבות ולהסדר על חשבון בחורי הישיבות החרדיות ולדפוק מה שיותר את החרדים...

15
האחד
05.05.15

אתה לימדת אותי ששקר שחוזרים עליו אלף פעמים - הופך לאמת....... לא נשכבתם תחת שום אלונקה ותפסיקו לדבר שטויות. אף אחד לא מנדב אף מנדט לאף אחד. היו בחירות - ירדתם ל 8 מנדטים וזה כל הסיפור. לא יודע הושפל - לא הושפל. הגאווה היא שורש כל רע ובסוף בגללכם נקבל את ציפי כשרת המשפטים ובוזי שר החוץ.