בעקבות שמועות שהופצו על שחרור חטופים, דובר צה"ל הוציא היום (שני) לפני זמן קצר הודעה והכחיש את השמועות: "בשעות האחרונות מופצות שמועות לא נכונות על חילוץ חטופים. צה"ל מבקש מהציבור להישמע להודעות הגורמים הרשמיים בלבד ולהימנע מהפצת שמועות כוזבות אשר פוגעות במשפחות החטופים ובציבור. המאמצים להשבת החטופים ממשיכים בכל העת".

אמש הותר לפרסום כי במבצע מיוחד של השב"כ וצה"ל, חולצו גופותיהם של החטופים עפרה קידר ז"ל, יונתן סמרנו ז"ל וסמל-ראשון שי לוינסון ז"ל, מרצועת עזה. בכך ירד מספר החטופים בעזה ל-50, 20 מתוכם מוגדרים חיים בוודאות. בנוסף, נותרה גופה של אישה אחת – ענבר היימן.

עפרה קידר ז״ל, חברת קיבוץ בארי, נרצחה באכזריות ונחטפה מהקיבוץ ב-7 באוקטובר 2023 על ידי מחבלי ארגון הטרור חמאס. עפרה, בת 71 במותה, אם לשלושה ואשתו של שמואל קידר ז״ל, אשר נרצח גם הוא ב-7 באוקטובר 2023 על ידי ארגון הטרור חמאס, בביתם בבארי.

עפרה קידר ז"ל (צילום: מטה משפחות הנעדרים)

יונתן סמרנו ז״ל נרצח באכזריות ונחטף מקיבוץ בארי, ב-7 באוקטובר 2023, על ידי מחבלי ארגון הטרור חמאס וביניהם עובד אונר״א, לאחר שנמלט ממסיבת הנובה. יונתן, בן 21 היה במותו.

סמל ראשון שי לוינסון ז״ל, מפקד טנק בגדוד ׳עוז׳ (77), נלחם במחבלים בבוקר ה-7 באוקטובר, נפל בקרב ונחטף ב-7 באוקטובר 2023 על ידי מחבלי ארגון הטרור חמאס. שי, בן 19 בנופלו.