מבצע עם כלביא היום ה-11. דובר צה"ל עדכן הבוקר כי מטוסי קרב של חיל האוויר תוקפים כעת תשתיות צבאיות בכראמנשאה שבאיראן.
כראמנשאה היא הנקודה המערבית באיראן ושם מרוכזים משגרי הטילים שמכוונים לעבר ישראל. בעקבות גלי התקיפות של חיל האוויר נדרשו האיראנים לירות ממרחקים גדולים יותר מממרכז איראן (אזור טהרן ואיספהאן) ואפילו מזרח איראן (יזד), בטילים גדולים יותר וארוכי טווח יותר.
התקיפות הבוקר, הן ככל הנראה ליעדים מהם יצא הטיל שנורה לעבר ישראל בלילה. בסביבות השעה 03:00 הופעלו התרעות בישראל על ירי מאיראן, האזעקות הופעלו בגוש דן ובמהלכן יירטו טילי ההגנה האווירית את הטיל הבודד שנורה. יממה לאחר ההתקפה האמריקנית על מתקני הגרעין הצליחו האיראנים לירות מטח של כ-20 טילים בבוקר ועוד טיל אחד בודד בלילה שאחרי, מה שמלמד על הקשיים שלהם בהוצאת ירי לעבר ישראל.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
במהלך היום תקפו חיל האוויר משגרי טילים ומחסני טילים בכל רחבי איראן, מה שמצמצם את יכולת הירי של משמרות המהפכה. בנוסף, הלילה, כ-20 מטוסי קרב יצאו לגל תקיפות נגד מטרות צבאיות במערב איראן ובטהראן באמצעות יותר מ-30 חימושים. בכראמנשה שבמערב איראן, מטוסי הקרב תקפו תשתיות לאחסון ושיגור טילים, לוויינים ואתרי מכ"מים צבאיים. בטהראן, הותקף משגר טילי קרקע-אוויר בלב העיר.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
צדקיהו
הכתבה כבר לא רלוונטית. תורידו אותה.
16:04 29.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שי
מה עם החטופים?? יש לנו עוד 20 חיים שנמקים במנהרות חמאס!!
08:44 23.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר