ברקע השבחים הגדולים שמורעפים על ראש הממשלה בנימין נתניהו, האסטרטג והיועץ הבכיר שלמה פילבר, סבור כי המנצח הגדול בזירה הפוליטית מהמלחמה עם איראן, הוא דווקא שר החוץ גדעון סער, שהוכיח כי הוא ניחן בחושים פוליטיים חדים.

לדברי פילבר: "גדעון סער יצא היום המנצח הגדול, מול כל הפוליטיקאים הלוזרים של האופוזיציה. הוא קרא נכון לפני שנה את רוח הציבור ששאף לניצחון, הלך עם האמת והאמונה שלו, חטף השפלות והכפשות הוא ומשפחתו, ויצא הבוקר מדינאי עם החושים הפוליטיים הכי טובים ושותף בכיר בניצחון הגדול".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הדמייית AI של תקיפת הכור בפורדו (באדיבות ערוץ i24NEWS)

הפרשן הפוליטי של חדשות 12, עמית סגל, כתב ביום שישי האחרון דברים דומים. בטורו השבועי בעיתון 'ידיעות אחרונות', כתב סגל: "המהלך הפוליטי החשוב ביותר במלחמה מתברר כהצטרפותו של גדעון סער לממשלה לפני תשעה חודשים".

סגל הסביר כי "נטישתו את האופוזיציה וחזרתו הביתה לליכוד, מנעו את נפילתה הכמעט ודאית של הממשלה ואת הקדמת הבחירות. ספק גדול אם הייתה תקיפה באיראן בזמן קמפיין או בחודשיה הראשונים של כל ממשלה".