חדשות בעולם

דיווח דרמטי: לאיראן עדיין יש יכולת לייצר גרעין?

בישראל טרם יודעים האם האורניום המועשר שהוחזק במתקן באיספהן והותקף הלילה - הושמד או רק נקבר תחת ההריסות

מתקן גרעין באיראן
| מתקן גרעין באיראן צילום: מגבירים את העשרת האורנים. מתקן גרעין באיראן (צילום: עמוד הטוויטר של רשת RJC)

לאחר שארה"ב פתחה הלילה במתקפת פתע נגד מתקני הגרעין באיראן, בישראל מעריכים כי האורניום המועשר הוחזק במתקן באיספהן שהותקף הלילה על ידי האמריקנים. עדיין לא ברור אם הושמד או רק נקבר תחת ההריסות.

מדובר על שאלה קריטית, משום שכמות האורניום המועשר שיש כעת ברשות איראן, הוא זה שיקבע האם נמוג איום הגרעין של איראן, או שמא היא תוכל לחדש אותו בקרוב.

מוקדם יותר היום (ראשון) נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע במפתיע ברשתות החברתיות כי מפציצים אמריקאים ביצעו סדרת תקיפות עומק כנגד אתרי הגרעין של איראן. ההודעה, שמגיעה בהפתעה מוחלטת, מתיישרת עם הדיווחים על המראת מפציצים אסטרטגיים מארצות הברית יחד עם מתדלקים, ותנועתם לכיוון המזרח התיכון.

טראמפ חשף את החדשות המרעישות ברשת החברתית בבעלות "Truth Social". בהודעתו הודיע טראמפ: "השלמנו תקיפה מוצלחת ביותר כנגד שלוש אתרי גרעין באיראן. כולל את פורדו, נתנז ואספהאן".

היועץ הבכיר ששוחח עם טראמפ: "ממקור טוב, המסיבה מתחילה"

הנשיא הוסיף ועדכן: "כלל המטוסים עזבו את שטח איראן, לאחר השלמת המשימה, משא שלם של פצצות הוטל על האתר המרכזי בפורדו".

טראמפ המשיך וחגג את הצלחת המשימה: "כל המטוסים עושים את דרכם הביתה בבטחה. ברכות ללוחמים האמריקאים הנהדרים שלנו. אין צבא אחר בעולם שיכול היה לעשות את זה". לבסוף הדגיש טראמפ: "עכשיו הוא הזמן לשלום!" וחתם את ההודעה בקלילות: "תודה לכם על תשומת הלב בנושא".

טראמפ על אתר הגרעין המבוצר: "פורדו נעלם".

גורמים בארצות הברית מדווחים כי ההפצצה בוצעה על ידי מפציצי ה-B2. המפציצים האסטרטגיים והחמקניים של חיל האוויר האמריקני. המטוסים ביצעו תקיפות על שלושה אתרי גרעין מרכזיים: פורדו, נתנז ואספהן. כאשר פורדו הוא האתר התת קרקעי והמבוצר של איראן. עליו הדגיש הנשיא הוטל "משא פצצות שלם".

תגובות

3
3
מה קרה לאתר הזה
22.06.25

מה קרה לאתר הזה נהייתם עיתון הארץ מה קרה לאתר הזה נהייתם עיתון הארץ נפלתם על הראש

2
שמעון בן ישי
22.06.25

ביבי ירד מהבמה רק אחרי שישלים את כל תוכניותיו...

1
סמיון
22.06.25

שנתניהו יבקש מטראמפ לעשות סיבוב 2 על כל המתקנים!!!