יו"ר מפלגת ש"ס, חבר הכנסת אריה דרעי, יצא הערב (שבת) בהצהרה על אף שהסיכויים שיוכל לעמוד בה הינם קלושים.

על רקע המאבק בין ש"ס ל'הבית היהודי', על משרד הדתות, הצהיר דרעי, המיועד לשמש כשר הדתות, בריאיון לתכנית 'המטה המרכזי', כי הוא לא יאפשר מינוי של סגן שר מהבית היהודי במשרד הדתות.

דבריו של דרעי מגיעים לאחר שבוע שבו המשא הקואליציוני של 'הליכוד' הן מול ש"ס והן מול 'הבית היהודי', נקלע למבוי סתום על רקע המאבק על שליטה במשרד הדתות.

במפלגת הבית היהודי נראה כי לא מייחסים יתר חשיבות לדבריו של דרעי, ומהמפלגה נמסר בתגובה: "אז אמר".

לפי שעה במפלגת השלטון מפעילים מאמצים רבים בכדי להגיע לפתרון בסוגייה אך נראה כי טרם גובשה הצעת פשרה המוסכמת על כל הצדדים.

במהלך כל המשא ומתן הקואליציוני הציעו גורמים בליכוד ובש"ס הצעה בכדי לרצות את הבית היהודי, כאשר ההצעה הראשונה, שעל פי הדיווחים נדחתה על ידי ש"ס, הייתה למנות את חבר הכנסת זאב אלקין לשר הדתות ועוד שני סגני שרים, אחד מהבית היהודי ואחד מש"ס.

הצעה נוספת הייתה למנות מנכ"ל למשרד מטעם הבית היהודי, הצעה שגם כן לא הבשילה.

נסיון נוסף שנעשה השבוע בכדי להגיע לפתרון הוא למנות שר מש"ס וסגן שר מהבית היהודי, הצעה שכאמור נדחתה הערב על ידי יו"ר מפלגת ש"ס, אריה דרעי.

ראוי לציין כי לפני כשבועיים הצהיר יו"ר מפלגת 'הבית היהודי', השר נפתלי בנט, כי מסירת משרד הדתות לשליטה מלאה של ש"ס תביא לסיום המשא ומתן הקואליציוני והבית היהודי תפנה לאופוזיציה.

כעת מעניין יהיה לראות האם דרעי אכן יעמוד בהצהרתו ועוד יותר מעניין יהיה לראות כיצד נתניהו פותר את המשבר סביב משרד הדתות עד ליום רביעי, בו הוא חייב להציג את ממשלתו הרביעית.