חדשות

הוצאה להורג באיראן: "מרגל מוסד"

המשטר בטהראן הוציא להורג את איסמאעיל פכרי באשמת ריגול לטובת ישראל. ההוצאה להורג בוצעה על רקע מתקפות שיוחסו למוסד ומתח גובר בין המדינות.

הוצאה להורג באיראן: "מרגל מוסד"
צילום: ללא קרדיט

על פי דיווחים שהגיעו מאיראן, אזרח בשם איסמאעיל פכרי הוצא היום להורג על ידי המשטר. פכרי, כך נטען, הואשם בריגול עבור המוסד הישראלי ונידון למוות. הוצאתו להורג של פכרי בוצעה, על פי הדיווחים, לאחר שנשפט עוד בטרם סדרת התקיפות האחרונות המיוחסות לישראל ברחבי איראן, ועיתויה אינו מפתיע על רקע המתיחות הגוברת בין המדינות.

איסמאעיל פכרי (איסמאעיל פכרי)

היחסים בין ישראל לאיראן נמצאים כעת בנקודת רתיחה, בעקבות אירועים ביטחוניים ומתקפות מיוחסות שפגעו, על פי דיווחים, בבכירים בצבא איראן ובמתקני גרעין. מומחים מצביעים על כך שאיראן, הנמצאת במצב של אי-וודאות ומאמצת מדיניות תקיפה בתגובה, מרבה להציג "מרגלים" לכאורה כהוכחה להתערבות חיצונית בענייניה הפנימיים. טענות אלו קושרות לעיתים קרובות את המרגלים לכאורה לישראל או למדינות המערב. הוצאות להורג מסוג זה משמשות, על פי הערכות, הן ככלי הרתעתי פנימי והן כמסר תקיף המכוון כלפי חוץ.

תגובות

17
15
שרון, ביבי המלך
17.06.25

סרוגים, אתם עולב, עם ישראל חי, על אפכם וחמתכם, לא מפחדים מאף אחד, רק מבורא עולם תפחדו. הוא עשנו ולו אנחנו צאן מרעיתו, כל מי שכותב ככה , מנסה להפחיד, קארמה איז א ביץ'

1
הקורא
18.06.25

עמו וצאן מרעיתו

14
לא הולך לכופרים ההם
18.06.25

בכל מקרה משמרות המהפכה מפסידים. אם זה מרגל אמיתי ואם לא. הפחדתָם את עמם לא תופסת. הפחדתָם מדינות חוץ - לא עובדת. אבל עדיין יד ה' נטויה. אוייבי ה' יישמדו.

13
רובי
17.06.25

מסכן תפסו קרבן