חדשות

איש התקשורת עורר סערה: "הם האחרונים שצריך לדאוג להם"

אטילה שומפלבי תוקף את השימוש במושג "תקועים" בנוגע לישראלים ששוהים בחו"ל, ואומר כי הם האחרונים שהמדינה צריכה לדאוג להם עכשיו

איש התקשורת עורר סערה: "הם האחרונים שצריך לדאוג להם"
צילום: אטילה שומפלבי (פלאש90)

העיתונאי לשעבר ויועץ התקשורת, אטילה שומפלבי, מתייחס לשיח סביב החזרתם ארצה את הישראלים ששוהים בחו"ל, ואומר כי הם לא "תקועים" וכי הם האחרונים שהמדינה צריכה לדאוג להם.

בחשבונו ברשת X כתב שומפלבי: "סליחה, אבל אלה שבחו"ל – אלה האחרונים שצריך לדאוג להם עכשיו. האחרונים. הם לא "תקועים" בחו"ל. הם בחו"ל. אין להם אזעקות, וגם לא טילים שעפים להם מעל לראש, ולא מקלטים וגם לא פיצוצים. אז בואו נרגיע את הסטרס לגבי "התקועים" בחו"ל".

הרב אליהו קב טיל בני ברק
הרב אליהו קב טיל בני ברק| צילום: הרב אליהו קב בפנייה לתושבי בני ברק (דוברות המשטרה)

הוא הוסיף: "אתם יכולים להשתולל עד מחר. לא יקרה כלום אם אנשים יחכו עוד קצת כדי חשוב לפה בביטחון. מה שחשוב עכשיו זה לדאוג למי שכאן, לאלה שאין להם ממ"דים ומקלטים, אין להם לאן ללכת, ואלה שאיבדו הכל. חבורת פופוליסטים שיושבת פה על המקלדות – צאו מהסרט".

בעקבות תגובות רבות שקיבל, כתב שומפלבי: "חבורה של פופוליסטים קולניים, בואו נדבר על אנשים תקועים: אמא שלי, אישה בת 75, שחיה בחיפה בבניין בלי ממ"ד ובלי מקלט נורמלי – היא תקועה. אנשים שמסתובבים עם תיק קטן וכמה בגדים כי הבית שלהם התפורר הלילה או בלילה שלפני כן – הם תקועים. מאות אלפים ברחבי ישראל שאין להם מיגון ראוי – הם, הם תקועים חזק".

"אנשים שלא מבינים עברית כמו שצריך, שהם מבוגרים מאוד וכבר לא יכולים לרוץ אפילו לממ"ד בזמן – הם לגמרי תקועים. אנשים בלי בית, אנשים עם טראומה, אנשים שכל לילה שומעים פיצוצים וטילים ובומים מטורפים – הם, הם לגמרי תקועים. הם תקועים פה בתוך מציאות בלתי אפשרית, פסיכית חולנית. הם תקועים, וצריך לדאוג להם. קודם כל, ולפני הכל. כי הם באמת פאקינג תקועים".

"כן, הם תקועים יותר מאלה שנשארו בחו"ל לעוד כמה ימים בלי אזעקות, כל כמה שעות וחרדות ופיפי של ילדים במיטות. אתם מדברים על רגישות? על דאגה? תדאוג לאלה שתקועים פה, במזרח התיכון המחורבן הזה, אלה שלא יכולים לצאת לשום מקום, שאין להם לאן ללכת. תדאגו להם, לפני שאתם מצווחים פה על 100000 איש שנתקעו בחו"ל עוד כמה ימים כי בדיוק פרצה מלחמת העולם השלישית".

תגובות

132
116
חרדה למדינה
16.06.25

באופן עקרוני אתה צודק ; ובאופן אישי - אם לאמך בת ה-75 אין ממ"ד ואין מקלט, מדוע היא לא נמצאת אצלך !!! בימים האלה ???

115
טינו
16.06.25

מה הקשר, בארץ מצב מלחמה וקשה ואלה שבחול נמצאים גם בבעיה וזה שכרגע לא רצים למקלט זה לא אומר שבני המשפחה שלהם שנשארו בארץ לא רצים למקלט ובוודאי הם דואגים להם ולא כמוך שאתה יכול לאסוף את אמא שלך אליך הבייתה הם לא יכולים לעשות כלום כי הם בחו"ל. אתה, טיפול, צר לי א,ל באמת טחפש

1
גם אני רוצה לנפוש בחו"ל
17.06.25

מי נוסע לחו"ל בזמן מלחמה, כשכל בא דעת שם לב שבחודשיים האחרונים המתנו לתוצאות במו"מ בין ארה"ב לאיראן ולתום 60 הימים שהציב טרמפ. התוצאות שאנו חווים היו כתובות על הקיר ב-50% הסתברות. מי שיצא צריך היה להבין שיש השלכות להילטתו ולהערך בהתאם

114
יוני
17.06.25

אלה שרוצים לשוב ולסבול מבטיחים בשביל ילדים שנשארו ולא ל"הנות" בחו"ל!! לגבי ההורים בגיל השלישי היכן אתה היכן הרשויות/השרים המופקדים?! מדינה של שרים נהנתנים!!!