לאחר פרסום הודעת משרד הבריאות השוללת את עליית מקרי האובדנות בישראל, העיתונאי אטילה שומפלבי שצייץ בנושא וכתב כי ישנו ממוצע של 1.2 מקרי אובדנות בשבוע, הבהיר איש התקשורת כי ייתכן ונחפז בפרסום.
בציוץ שהעלה בטוויטר כתב "היות והברדק סביב ההתאבדויות החל כאן, אני מפרסם את ההודעה של משרד הבריאות כלשונה על מנת לשים דברים על דיוקם וכדי להבהיר את התמונה. כמו כן, אני מבהיר כי המקור למידע שכתבתי כאן, שמעורב בטיפול יומיומי במפונים בתל אביב, טוען גם היום כי הנתונים שלו אחרים. עם זאת, יתכן כי נחפזתי בפרסום הנתון, ואני סומך על הרשויות בעניין זה".

משרד הבריאות: אין עלייה במקרי האובדנות בישראל, להיפך, ישנה ירידה
לאחר שמועות ודיווחים בחלק מגופי התקשורת וברשתות החברתיות אודות עלייה בשיעורי האובדנות בחודשים האחרונים, בפרט בקרב משפחות המפונים, במשרד הבריאות מזימים את השמועות וטוענים כי אלו פייק ניוז.
האגף לבריאות הנפש והמועצה הלאומית למניעת אובדנות בשיתוף עם גורמים נוספים עוקבים מאז ה-7.10 אחרי מגמות בהתנהגות אובדנית. בניגוד לשמועות הנתונים מראים ירידה בהתאבדויות בישראל בחודשים אוקטובר עד דצמבר בהשוואה לחודשים אלו בשנים האחרונות כולל שנות הקורונה.
למועצה הלאומית הוצגו גם נתוני גופים נוספים שהראו מגמה דומה. מגמה כזו מוכרת מישראל ומהעולם בעת מלחמות ואסונות טבע ומוסברת בלכידות החברתית בשעת חירום ובקשב של האדם הסובל מכאב נפשי לאיומים החיצוניים ולהישרדות ולא לאיומים הפנימיים.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
לא מאמינה למשרד הבריאות
זה כמו השרים של סטאלין
08:34 18.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טליה
מה אתם מצטטים כל היום את העלוב הזה
10:02 08.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
kjh
למה הוא לא מתפטר.?
14:55 04.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר