דובר צה״ל, תת-אלוף אפי דפרין מסר היום (שני) הצהרה לתקשורת בהמשך המלחמה של ישראל מול איראן. "המטחים שאיראן יורה גובה מחיר כבד. 65 טילים הורו במהלך הלילה ועשרות כטב"מים. לצערנו, 8 אזרחים נהרגו מהתקיפות ונפצעו עוד עשרות. זו הסיבה שיצאנו למבצע להסיר את האיום האיראני".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
עוד אמר דובר צה"ל כי "צה"ל השמיד שליש ממשגרי הטילים של המשטר האיראני. חיל האוויר השמיד הלילה בו זמנית יותר מ-20 טילי קרקע-קרקע טרם שיגורם לעבר מדינת ישראל. חיל האוויר השלים הלילה מספר גלי תקיפה, ותקף כ-100 מטרות צבאיות באצפהאן שבמרכז איראן.
כ-50 מטוסי קרב וכלי טיס זיהו ותקפו אתרים לאחסון טילים, משגרי טילי קרקע-קרקע שהיו מוכנים לשיגור לעבר מדינת ישראל ומפקדות בהן נערכו חוליות שיגור לבצע ירי לעבר שטח מדינת ישראל. בתקיפות אלו הושמדו יותר מ-20 טילים במקביל, דקות לפני ששוגרו לעבר עורף מדינת ישראל.
באחת מהתקיפות, זוהתה חוליית שיגור במהלך ניסיונות לשיגור טילי קרקע-קרקע לעבר מדינת ישראל. בסגירת מעגל בזמן אמת, חיל האוויר חיסל את חוליית השיגור והטילים הושמדו. מתחילת המבצע, הושמדו יותר מ-120 משגרי טילים המהווים שליש מסך משגרי הטילים של המשטר האיראני".
אמש, פנה דובר צה"ל אל הציבור והזהיר אותו: "אנחנו רואים עדות ברורה בימים האחרונים לכך שמי ששהה במרחבים מוגנים בעת התקיפות האיראניות – לא נפגע; ביממות האחרונות התנהגות הציבור היא עדות נוספת להיותן של הנחיות פיקוד העורף מצילות חיים".
עוד הוא הוסיף: "התקיפות האיראניות נמשכות. בימים הקרובים ייתכנו נפילות נוספות. יש לנו את מערכות ההגנה האווירית הטובות בעולם. הן רב שכבתיות ומיירטות באופן טוב מאוד".
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
1 דיונים
12
עדיין נשארו שני שליש......
23:51 18.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הבורר
שליש לא מספיק.ממש לא.
09:36 18.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תודה
השמדנו, פוצצנו, עשינו- הכוונה היא לחייל האוויר, למוסד ולשאר היחידות המיוחדות ששמים פועלים בסתר. לא לקבינט הבטחוני שאף אחד מהם לא שירת בקרבי. גם לא ראש הממשלה, שלא שירת אפילו...
השמדנו, פוצצנו, עשינו- הכוונה היא לחייל האוויר, למוסד ולשאר היחידות המיוחדות ששמים פועלים בסתר. לא לקבינט הבטחוני שאף אחד מהם לא שירת בקרבי. גם לא ראש הממשלה, שלא שירת אפילו במילואים בזמן מלחמות ישראל וילדיו אינם קרביים ואינם משרתים במילואים. לא החרדים, ולא הימין כמו הצל ודומיו. מי כן- אותם יחידות קרביות שבשביל שנתיים ויותר ביבי משמיץ אותם כי רבים מהם שמאלנים וקפלניסטים. להם צריך להגיד תודה
המשך 15:01 16.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אידיוט
השמדנו, עשינו.. שמענו אתכם ארורים
13:51 16.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תמר
די למלחמה הארורה הזאת. די להרג. הגיע הזמן לדבר שלום. שתי מדינות לשני עמים. צריך לעשות טרנספר לחמאס ולבעלי הכפות הסרוגות.
13:51 16.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תמר הגזמת
בתגובה ל: תמר
יש סרוגים טובים. לא כולם סמוטריץ או בן גביר
14:06 16.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ס.ג.
כותרת מיותרת. ההישג אדיר ותמשיכו ככה. אבל. מה קשור עכשיו? יש עוד שני שליש. כמה זה? 6000 טילים?
13:01 16.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מי שמנהלת את האופרציה במוסד נגד אירן היא אישה
מציע לנשים דתיות מוכשרות להצטרף למוסד, לשבכ ולצהל.
12:07 16.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר