מבזקים
סרוגים

דיווח: איראן חטפה מכה נוספת וקשה במערך הגרעין

באיראן מדווחים על חיסוולו של המדען הבכיר עלי באכויי. היעד שחוסל היה בעל מוקד ידע מרכזי ומדובר בפגיעה משמעותית קשה בתוכנית הגרעין

י"ט סיון התשפ"ה
דיווח: איראן חטפה מכה נוספת וקשה במערך הגרעין
דיווח: איראן חטפה מכה נוספת וקשה במערך הגרעין צילום: עלי באכויי

דיווחים המגיעים מאיראן מצביעים על כך שעלי באכויי, הנחשב לאחד מבכירי מדעני הגרעין במדינה, חוסל במבצע המיוחס לישראל. באכויי כיהן כמנהל מעבדה ומרצה בכיר לפיזיקה אטומית ומולקולרית באוניברסיטת טרביאט שבטהראן.

הוא סיים את הדוקטורט בפיזיקה גרעינית וחלקיקים יסודיים באוניברסיטת מוסקבה בשנת 2004. לפי דיווחים שונים, התמחה באכויי בפיתוח מערכות הפעלה רב-נקודתיות, תכנון נשק גרעיני וטכנולוגיות חומרי נפץ, ונחשב לאחד המדענים הבודדים בעלי ידע מעמיק בתחומים אלו.

באכויי הוזכר כמוקד ידע מרכזי בפרויקט הגרעין האיראני, עם ניסיון עשיר של עשרות שנים בפיתוח נשק גרעיני. חיסולו של ד"ר באכויי נתפס כפגיעה משמעותית בתוכנית הגרעין האיראנית, ומצטרף לשורה של פעולות צבאיות מוצלחות המיוחסות לישראל לאחרונה.

גורם צבאי בכיר: ״פרויקט הגרעין האיראני ספג מכות קשות״
גורם צבאי בכיר: ״פרויקט הגרעין האיראני ספג מכות קשות״צילום: גורם צבאי בכיר: ״פרויקט הגרעין האיראני ספג מכות קשות״
איראן הגרעין האיראני מדען עלי באכויי