לאחר תקיפת מתקני הגרעין באיראן, גורם צבאי בכיר מבהיר כי במהלך התקיפה חוסלו תשעה מדעני גרעין בכירים שעסקו לאורך השנים בפיתוח התקן הנפץ הגרעיני.

בצה״ל מציינים כי מאז תחילת המבצע, פרויקט הגרעין האיראני ספג מכות קשות בשני חלקיו: 1. פגיעה ביצירת ליבת הנשק באמצעות תקיפות על אתרי העשרת והמרת האורניום בנתנז ואיספהן.

2. הפגיעה בקבוצת הנשק של המשטר האיראני באמצעות חיסולם של תשעה מדעני גרעין בעלי ידע ונסיון ייחודי בפיתוח התקן הנפץ הגרעיני״.

יש לציין כי ליבת הנשק היא האורניום המועשר שהומר למתכת ומוכנס להתקן הנפץ של הנשק הגרעיני ומייצר את תגובת השרשרת של הנשק הגרעיני שמובילה לפיצוץ. התקן הנפץ הוא ההתקן ההנדסי שגורם לפיצוץ הגרעיני של ליבת האורניום. פיתוחן קשה ודורש ידע רב במספר תחומים מדעיים.

גורמים בצבא מבהירים כי בדקות הראשונות של המבצע באיראן, חוסלו מומחי גרעין ועשרות מפקדים צבאיים במקביל. במהלך הדקות הראשונות של המבצע, צה״ל חיסל במקביל ברחבי טהרן תשעה מדעני גרעין בכירים לצד עשרות מפקדים צבאיים בכירים במערכת הביטחון של המשטר האיראני.

לפעולה קדם תכנון ונוהל קרב משותף לאגף המודיעין וחיל האוויר, שאיפשרו הוצאת פעולה מדויקת ומורכבת במרחק אלפי משטח מדינת ישראל. היכולת המשותפת לאגף המודיעין והאוויר נבנתנה בחודשים האחרונים, בתהליך טכנולוגי ומודיעיני תקדימי. חיסולם של המדענים מגיע התאפשר בעקבות חקר מודיעיני מעמיק שהתעצם בשנה האחרונה, וכחלק מכך קיומה של תכנית חשאית וממודרת של צה״ל לסכלם.

במסגרת התכנית, עשרות חוקרים בחטיבת המחקר עבדו על פרויקט סודי שתכליתו מעקב אחר מדעני גרעין משמעותיים באיראן במשך שנים. מדובר בצוות משולב של חוקרים טכנולוגיים ומומחים לזירה האיראנית. חלק ממדעני הגרעין שחוסלו עסקו במשך עשרות שנים בקידום נשק גרעיני שמהווה חלק משמעותי מהתוכנית של המשטר האיראני להשמדת את מדינת ישראל.מדובר במדענים בעלי ידע מקצועי מגוון ונסיון רב, כאשר הרבה מהם היו ממשיכיו של פח׳רי זאדה, אב פרויקט הגרעין האיראני.