על רקע המבוי הסתום אליו נקלע המשא ומתן הקואליציוני בין 'הליכוד' לש"ס, חבר הכנסת אריה דרעי צפוי להגיש רשימת דרישות חדשה.

על פי הדיווח באתר החרדי 'כיכר השבת', דרישתו של דרעי אודות זהות התיקים בהם הוא מעוניין להחזיק מדברת על תיקי הכלכלה ופיתוח הנגב והגליל, אך בליכוד טקם השיבו לבקשה.

מלבד הדרישה לקבל תיקים ליו"ר המפלגה, בש"ס דורשים כעת גם למנות את מספר 2 ברשימה, חבר הכנסת איציק כהן, לשר במשרד האוצר.

נזכיר, כי לפני מספר שבועות דובר על מינויו של כהן לסגן שר במשרד האוצר, אך כעת, כאמור, דורשים בש"ס למנותו כשר במשרד עם משה כחלון.

על פי מפת חלוקת התיקים המסתמנת, ש"ס, עם 7 מנדטים, צפויה לקבל שני שרים. ראוי לציין כי בתחילת המשא ומתן הקואליציוני הודיע דרעי כי אין בכוונתו להסכים להגדלת מספר השרים בממשלה, אך כעת, משראש הממשלה בנימין נתניהו, הודיע כי בכוונתו להעלות את מספר השרים בכל מקרה, דרעי דורש כי ש"ס תקבל שני שרים.

כעת, על פי החלוקה המסתמנת, אריה דרעי יכהן כשר הכלכלה והדתות ובמקביל ממשיך להפעיל מאמצים בנוגע למשרד הנגב והגליל.

בנוסף לדרעי, חבר הכנסת יצחק כהן ימונה לשר במשרד האוצר ויעקב מרגי סגן שר הדתות.