ניצחון ענק: אלוף פיקוד המרכז אבי בלוט החליט על סגירת השוק הפיראטי בין אשכולות לטנא שבדרום הר חברון.

אלירם אזולאי ראש המועצה האזורית הר חברון מסר כי "לאחר דיונים שהתקיימו בימים האחרונים בחטיבת יהודה, באוגדת איו״ש, בפיקוד מרכז, במחוז ש״י במשטרה ובמנהל האזרחי, התבשרנו כי הוחלט על סגירה מיידית של הפילבוקס לכיוון השוק הפיראטי לישראליים".

"בנוסף, יושם דגש מיוחד על מאבק בבנייה הבלתי חוקית בשוק, במטרה להביא להריסתה המלאה. משאיות מחצבה יורשו להמשיך לצאת", הוסיף אזולאי. "אמשיך לעדכן ולעקוב אחר ביצוע ההחלטה".

בשבוע שעבר העביר אזולאי את לשכתו למקום ויחד עם תושבים רבים, חסם את הכניסה למתחם ולא איפשר את פעילותו.

אזולאי ציין כי מדובר בשוק בלתי חוקי הפועל ללא הפרעה ובחסות צה״ל. הוא מתריע מפני סכנות חמורות הנשקפות מהמשך קיומו של השוק: ״השוק הפיראטי הבלתי חוקי סמוך למיתר פועל בחסות צה״ל ללא הפרעה. השוק מהווה סכנת חיים ביטחונית של מלכודת מוות ליהודים בין מאות מכוניות של ערבים שגורמים לפקקים, ובנוסף איום אזרחי חמור ביותר על תושבי הר חברון ועל אזרחי ישראל כולם.

"מדובר במציאות בלתי נתפסת שבה נשק, סמים, חלפי רכב וסחורות גנובות עוברות מיד ליד במרחק נגיעה מיישובים ישראליים״.