בממשל טראמפ מביעים דאגה גוברת מהאפשרות שישראל תחליט לפעול נגד איראן באופן חד צדדי, במידה ויהיו סבורים שהמאמצים הדיפלומטיים והמשא ומתן בין וושינגטון לטהרן לא יהיה אפקטיבי. כך דווח הלילה (רביעי) ברשת "פוקס ניוז".
הדיווח הנוכחי מגיע אחרי שאתמול טראמפ הביע אכזבה מההתנהלות של טהרן במשא ומתן בימים האחרונים. "איראן מתנהגת עכשיו במשא ומתן בצורה מאד שונה מאיך שהיא הייתה לפני כמה ימים" אמר הנשיא האמריקני. "היא הפכה להרבה יותר אגרסיבית, זה די מפתיע אותי. אני מאוכזב מאיראן, אבל אנחנו אמורים להיפגש שוב מחר – אז נראה".
אמש דווח גם כי טראמפ דרש מראש הממשלה בנימין נתניהו לסיים את המלחמה בעזה במהלך השיחה ביניהם ביום שני האחרון. לפי הדיווח בחדשות 12, טראמפ אמר לנתניהו כי הוא "רוצה שתחתור לסגור את המלחמה. לא רק עסקת ויטקוף שאליה אפשר להגיע. גם וגם. סיים את זה, המלחמה ממצה את עצמה". עוד טען כי "סיום המלחמה יעזור במשא ומתן – גם מול איראן וגם מול הסעודים".
בנוסף, טראמפ קרא לנתניהו להוריד את האפשרות של תקיפה באיראן מסדר היום. "לא התייאשתי מהמו"מ, האיראנים ייתנו תשובה לא טובה – אבל לא משהו שסוגר את הדלת" טען טראמפ. נתניהו אמר בתגובה לנשיא האמריקני כי "צריך לשמור איום צבאי אמין על איראן כל הזמן", ובתגובה הנשיא אמר: "אני מאמין שאצליח להביא הסכם בסוף, כרגע צריך להוריד את התקיפה מעל סדר היום".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים