לאחר שהודיעו כי הם שוקלים את המהלך לפני מספר שבועות, גורמים מדווחים כי בממלכה המאוחדת אישרו סופית כי יטילו סנקציות על שר האוצר סמוטריץ' והשר לביטחון לאומי בן גביר.
UK Times, אחד מגופי החדשות המובילים בבריטניה, מדווח כי לאחר דיונים רבים ושבועות של הכנה דיפלומטית, בריטניה מצטרפת למדינות כמו ניו זילנד ואוסטרליה, והטילו סנקציות כלכליות ועיצומים ישירים על שני השרים הבכירים.
על פי הפרסומים, נכסיהם של סמוטריץ' ובן גביר בממלכה המאוחדת (במידה ויש כאלה) יוקפאו. הגישה שלהם לחשבונות משיכת כסף בבנקים בריטיים תימנע ויוטל עליהם איסור גורף להגיע אל שטחי בריטניה.

הדיונים בנושא פורסמו על ידי הניו יורק טיימס לפני כשבועיים, לאחר שבריטניה הודיעה על עצירת המגעים מול ישראל בנוגע להסכם סחר חופשי, והטילה סנקציות על חברות הפועלות ביהודה ושומרון.
כעת הגיעו הבריטים להחלטה רשמית, כך על פי הפרסומים, ככל הנראה הודעה רשמית בנושא תפורסם בקרוב על ידי הממשל הבריטי עצמו.
תגובות
מדינה שנפלה לידי המוסלמים, לא מפתיע. הם מנסים להסית את האש מהצרות שלהם ע''י האשמת ישראל
אילו סנקציות הם יכולים להטיל ומדוע שישראל לא תטיל סנקציות בחזרה?
בשורה משמחת.הודו לה' כי טוב. רואים שהאנגלים הם מליגה אחרת.לא כמו הישראלים הדפוקים.
שני הליצנים הגיבורים מקימים את פלסטין וגם מצביעיהם חסרי הדעת
היידה בריטניה...רק בן גביר וסמוטריץ הבעייה שלכם ..עוד מעט חוקי השריעה יחליפו את ארמון בקינגהם....שייטפלו בבעיות שלהם.