פרופ' יונתן דקל חן מקיבוץ ניר עוז, אביו של שורד השבי שגיא דקל חן, סיפר על תחושותיו בעקבות השחרור של בני הזוג חגי ז"ל והתייחס למצבו של בנו. בראיון לרדיו 103FM תקף דקל חן את הממשלה ואמר כי אם היה מדובר בציבור אחר, הכל היה אחרת: "יש תחושה שאנחנו אזרחים מיותרים. אנחנו לא מהמחנה החשוב".

הוא הוסיף ואמר: "אני מעלה תהייה: לו ב-7 באוקטובר היו נלקחים מאיזשהו יישוב 79 נניח בחורי ישיבות או בנות אולפנה, האם ממשלת ישראל הזו הייתה מתבטאת מאז כמו שהיא מתבטאת כלפי החטופים? האם הם היו מתייחסים לקהילות האלה כך? ראש הממשלה לא היה מגיע לקהילות האלה?".

על השבת גופותיהם של חבריו לקיבוץ ג'ודי ויינשטיין וגדי חגי ז"ל אמר: "עבור המשפחה יש פה נחמה. ליבי איתם לחלוטין, אני מכיר את המשפחה מאז שהם הגיעו לניר עוז לפני עשורים רבים, כך שחיינו משולבים זה בזה הרבה מאוד שנים. יחד עם זה, החזרתם של ג'ודי וגדי היא תזכורת קשה ביותר להפקרה של אותו יום, לכישלון העצום של צה"ל והממשלה באותו היום ולהפקרה שאנו חשים מאז".

הוא הזכיר כי קהילת ניר עוז מצפה לשיבת כל בניה: "אנחנו יודעים בוודאות שיש לנו עוד שמונה חללים ועוד ארבעה חטופים בעזה – חיים. הזעם רק הולך ומתעצם, לפחות אצלי".