לקראת שבוע הספר שייפתח בשבוע הבא, אני מגיש לכם צרור המלצות על ספרים ממגוון תחומים ונושאים. לכם נותר רק לבחור, לקנות, לקרוא – ולחגוג את חג הספר!
בחזרה לחיים – שרי מנדל (מגיד)
שרי מנדל, שאיבדה את בנה קובי שנרצח באכזריות, כותבת בגילוי לב על דרכה מן השבר והאבל אל חיים עמוקים ומשמעותיים. לעיתים שומעים שמשבר הוא שער לצמיחה – אך מנדל, בקולה האישי והישיר, משרטטת את הדרך, שלב אחר שלב, ומעניקה לנו מעין "מפת דרכים" לצאת מן המשבר. היא אינה מסתירה את הקושי, אך גם מדגישה את הסיפוק וההצלחות שבדרך. בימים אלה, כשכולנו מרגישים מציאות של משבר, הספר הזה יכול להציע מחשבה, השראה – ובעיקר חיזוק.

ויצרת: המדריך לגידול רעיון – שירה אליצור ויובל אהלי (ידיעות ספרים)
בהתחלה זה עשוי להישמע מפתיע – איך בכלל כותבים ספר על יצירתיות? האם אפשר ללמוד להיות יצירתי? אליצור ואהלי מוכיחים שכן – ובצורה מקורית ומעשית. הספר משלב סיפורים אישיים, כלים פרקטיים ומשימות שמניעות את הקוראים להוציא רעיונות אל הפועל. השניים יוצרים שפה חדשה ששואבת השראה הן מהמסורת היהודית והן מעולמות של חדשנות ויזמות, ומספקים לקוראים גישה יצירתית ואישית. זהו ספר למי שמרגיש שיש בתוכו רעיון שעדיין לא יצא לאור – וגם למי שעדיין לא מצא אותו.

להיות על־טבעיים – ד"ר ג'ו דיספנזה (אור עם)
ב"להיות על־טבעיים", ד"ר ג'ו דיספנזה לוקח את הקוראים למסע אל תוך עצמם – מסע שמתחיל במדע, עובר ברוחניות, ומוביל לשינוי עמוק. זהו מדריך עיוני ומעשי, שמבקש להראות שהאדם אינו מוגבל למה שחווה עד כה – ויש בידו את הכוח לשנות את מצבו הבריאותי, הרגשי והנפשי. דיספנזה, שחוקר במשך שנים את הקשר בין מוח לנפש, מציג מחקרים מעולמות הנוירולוגיה, האפיגנטיקה והפיזיקה הקוונטית – בשפה בהירה ובגובה העיניים. הוא מדגים כיצד מחשבות ודפוסי רגש מעצבים את גופנו, ואיך ניתן – בעזרת כלים מעשיים – לפרוץ את גבולות השגרה, לקראת ריפוי והתחדשות. מעבר לתיאוריה, הספר כולל סיפורים מעוררי השראה של אנשים שחוו טראומות, מחלות קשות או מצוקות נפשיות – והצליחו לחולל שינוי אמיתי. זהו ספר עמוק, מעורר השראה, ומעשי כאחד – מלווה אידיאלי לכל מי שרוצה לצאת למסע של התפתחות אישית וריפוי מבפנים.
דוקטור, בואי אצלי – מירה מגן (כנרת זמורה־דביר)
בספרה החדש, מירה מגן פורשת סיפור אישי עדין ומורכב על אישה החיה בין עולמות – רפואיים, רגשיים ואנושיים. ד"ר גליה אושרי, אונקולוגית ירושלמית, מוצאת את עצמה נדרשת לטפל לא רק בגוף אלא גם בלב – של מטופליה ושל עצמה. בעין רגישה ובשפה צלולה, מגן משרטטת דמות מרתקת ורבת ניגודים: חזקה אך פגיעה, מקצועית אך מבולבלת – דמות שמנסה לרפא אחרים תוך שהיא מחפשת מרפא לעצמה. הספר עוסק בבדידות, אשמה, אהבה וחיפוש משמעות – אך גם בתקווה ובאפשרות של תיקון. ללא דרמות גדולות, ובדיוק רגשי, מירה מגן מצליחה לכתוב סיפור שנכנס ללב ונשאר בו. זהו סיפור על שבר – אך גם על תעוזה לבחור בחיים, שוב ושוב.


מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
טל
מאוד לא אהבתי את דוקטור בואי אצלי .גולם בוגדים בכולם מדוכאים ומיואשים מחיי המשפחה ומהחיים.התאכזבצי קשות
17:27 08.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר