יו"ר מפלגת ש"ס אריה דרעי הכריע כי מפלגתו תתמוך בפיזור הכנסת, כך מפרסם מיכאל שמש מערוץ 'כאן 11'. מוקדם יותר היום דרעי זימן את חברי הכנסת והשרים של המפלגה להתייעצות דחופה, והם עזבו ברגע אחד את הכנסת.
ההחלטה של דרעי דרמטית משום שהיא שומטת את הרוב של הקואליציה, במידה והקואליציה לא תגיע להסכמות עד להצבעה על פיזור הכנסת ביום רביעי בשבוע הבא, יהיה רוב להצבעה. אף על פי כן ההצבעה תצטרך לעבור בשלוש קריאות, מה שעשוי לתת לקואליציה עוד זמן למשא ומתן.
אין רוב לקואליציה
ההחלטה של דרעי מגיעה לאחר יממה דרמטית בקואליציה, בעקבות איומי מפלגת יהדות התורה כי הם יפרשו מהממשלה בקרוב בשל חוסר ההתקדמות בדיוני חוק הגיוס.
נזכיר כי אתמול פרסמו בבית הרב משה הלל הירש הודעה שבה איימו כי "בעקבות מה שנראה כחוסר התקדמות בחוק הגיוס, אם לא יהיה שינוי דרמטי מנהיג הציבור החרדי ליטאי יורה ליהדות התורה לפרוש מהממשלה". במקביל, האיש החזק בגור מוטי בבצ׳יק נפגש עם יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ.
בכירים ביהדות התורה התייחסו היום לפגישה שהייתה אמש עם אדלשטיין ואמרו כי הייתה כישלון חרוץ, גפני קיבל הנחיה לעזוב את הממשלה, בנוסף, הרב לנדו הורה לחברי הכנסת של דגל התורה לתמוך בפיזור הכנסת.
מה דעתך בנושא?
31 תגובות
7 דיונים
אפי
שילכו יחד עם השמאל והמפלגות הערביות +ליברמן בנט יאיר גולן, אולי יקבלו פטור מלא כדאי להם, ואז יהיה צבא חזק שמאלנים + חרדים, הימנים יסרבו לשרת.
18:04 06.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יואב
כסף יעוור דברי חכמים ודיברי צדיקים יסלף
12:57 06.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישעיהו
עבריין מורשה מלמד את הנאשם בפליילם איך לנהל מדינה חטופה אמריקה אצלילט אותנו מהמצב הנוראה הזה
00:10 06.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ד"ר אליזהר שדה
הקואליציה לא תתפרק, כי האלטרנטיבה היא מדבר פוליטי, שהחרדים לא מסוגלים ללא הכסף החילוני, או כפי שהם מכונים את הציבור החילוני, החמור הלבן שעליו רוכבים בדרך אל הבנק.
11:59 05.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תימני ימני
חזון ה000מאל הרדיקלי לא ייתקיים!!! בחירות ב 2026
09:46 05.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
השמנים
מעולה תפילו את הממשלה הלוואי ותעלה ממשלת שמאל שינתקו את כל אוכלי החינם האלו מעטיני הכסף ,כל היום רק אוכלים ומשמינים ולא תורמים למדינה כלום רק כסף הם רוצים,שכחו מה...
מעולה תפילו את הממשלה הלוואי ותעלה ממשלת שמאל שינתקו את כל אוכלי החינם האלו מעטיני הכסף ,כל היום רק אוכלים ומשמינים ולא תורמים למדינה כלום רק כסף הם רוצים,שכחו מה עשו להם בממשלה הקודמת איך יבשו אותם וכמה הם בכו,יאללה ליברמן כנס למשרד האוצר ותייבש להם את הראש רק ככה הם ילמדו את מקומם, חבורה של אוכלי חינם שלא מוכנים לתרום כלום רק לקבל.
המשך 09:19 05.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גו
אדלשטין המסריח חייב להעיף אותו הוא עושה בכוונת מכוון להפיל את הקואליציה
04:37 05.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רותי
מה יהיה שרהל׳ה? אני דואגת. תצטרכו לפתוח את הארנקים עכשיו
21:20 04.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אב
מיכאל שמש השמאלן הקיצוני יחד אתכם סרוחים שמאלנים שמחים .ולכן אתם מקדימים להודיע ....
21:20 04.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רבקה
בתגובה ל: אב
מי האדיוט שכתב את זה? אין לל עיניים ולא שום שכל? כל מי שלא הולך בעיורוו אחרי משוגע הוא שמאלני? לפני 17 שנים שמאלנים וימנים אוהבי הארץ חיו פה ביחד. אנשים כמוך הם הבעיה הכי גדולה שלנו
00:06 05.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהושפט
מקווה שדרעי המטומטם יתאדה בבחירות הבאות
20:45 04.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מטומטם הוא לא
בתגובה ל: יהושפט
תבדוק כמה נכסים וג'ובים הוא צבר
23:18 04.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חרעי
לא דרעי המטומטם, דרעי האסיר המשוחרר
09:21 05.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר