תמיד אמרנו לעצמנו שיש מנות טובות שאפשר להכין בבית, פסטות, שקשוקות ועוד תערובות אפשריות. אבל סלט חלומי, זה משהו שמזמינים רק במסעדות. שהרי מי יודע איך מכינים את הרותח הקראנצ'י הזה?

ובכן גבירותיי וגבירותיי: הנה מתכון ישראלי לסלט חלומי איכותי! נסו את זה בבית…

המצרכים

רוכשים גבינת חלומי, חותכים לריבועים דקים, מטגנים במעט שמן רותח – עד להשחמה מכל הצדדים, (אין צורך בשמן עמוק), קוצצים סלט ישראלי מירקות שאוהבים.  ההמלצה של קפית: חסה, עלי בייבי, עגבניות שרי, מלפפונים, אגוזי מלך, פטריות טריות חתוכות דק, להוסיף פסטו מעל.

מתכון לפסטו מיוחד של קפית:

  1. צרור בזיליקום – ריחן. לנקות מהגבעולים ולשטוף היטב.
  2. להוסיף חופן צנוברים.
  3. לתבל בפלפל לבן, מלח ושמן זית איכותי.

אופציה למעוניינים בתוספת חלבית: 150 גר' גבינת פרמזן.

טוחנים ומוסיפים שמן זית בהדרגה לפי הצורך.

ניתן לשמור בקירור עד שבועיים. (בלי הגבינה)

המתכון מתאים גם לרוטב לדגים, פוקצ'ות, פיצות, ירקות בגריל ופסטות שונות.

==

המתכון באדיבות קפית מרכז העיר – שלומציון המלכה 18, ירושלים.