בניו יורק טיימס דיווחו אמש (שלישי) כי ממשל טראמפ הציע לאיראן הסכם ביניים שיאפשר לה להמשיך להעשיר אורניום לרמות נמוכות, ובינתיים ארה"ב תפעל עם מדינות נוספות על תוכנית מסודרת שתסייע למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני.

במקביל, ארה"ב תסייע לאיראן להקים כורים גרעיניים בשטחה ותתאם הקמת תאגיד העשרת אורניום עם מדינות נוספות באזור. ברגע שאיראן תתחיל ליהנות מהדברים הללו – היא תהיה מחויבת להפסיק להעשיר אורניום.

נזכיר כי בימים האחרונים ולאחר הדיווחים על ההצעה, טראמפ הכחיש את הדברים וטען כי ארה"ב לא תאפשר לאיראן להעשיר אורניום. בפוסט ברשת החברתית Truth Social: "במסגרת ההסכם הפוטנציאלי שלנו – לא נאפשר שום העשרת אורניום!"

על פי ההסכם המוצע, תאגיד העשרת האורניום של איראן ומדינות נוספות באזור יוכל לספק את הצרכים הגרעיניים האזרחיים של המדינות המשתתפות. היתרון במתווה הזה הוא שכל אחת מהמדינות החברות תוכל לפקח על המדינות האחרות, והסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית תפקח על כל המיזם.

ההסכם לא קובע היכן יוקם התאגיד, אך בארה"ב מתעקשים שהוא לא יהיה באיראן ובאיראן מתעקשים שהוא חייב להיות בשטחם.