מבזקים
סרוגים

יואב גלנט שיכתב את ההיסטוריה וחטף מהפרויקטור

שר הביטחון לשעבר יואב גלנט ניסה להסביר כי חלוקת המזון הישירה לעזתים היא רעיון שלו. אלא שלפני חצי שנה הוא תקף אותה במילים קשות, והפרויקטור טוען שהוא טירפד אותה במשך שנה וחצי

אריה יואלי | חדשות סרוגים
ו' סיון התשפ"ה
יואב גלנט שיכתב את ההיסטוריה וחטף מהפרויקטור
יואב גלנט שיכתב את ההיסטוריה וחטף מהפרויקטור צילום: (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

שר הביטחון לשעבר יואב גלנט, ניסה הערב לשכתב את ההיסטוריה, ושכח שבמציאות של האינטרנט זה קצת קשה.

אחרי שבוע מוצלח יחסית של חלוקת מזון ישירות לתושבי עזה, בלי לעבור דרך חמאס, דחה גלנט את הביקורת נגדו על כך שהוא במשך שנה מנע את המהלך.

"המנגנון הפועל היום מבצע את חלוקת המזון בדומה להצעתי, אז התוכנית הייתה רחבה יותר וכללה החזרת תושבים לשכונות שיטוהרו מאנשי חמאס דרך נקז עם בידוק קפדני, והעברת השליטה לגורם שאינו צה״ל – זו למעשה הדרך היחידה למוטט את שלטון חמאס. אם לא נביא חלופה, נשאר עם ממשל צבאי או שלטון חמאס", כתב הערב גלנט.

גלנט היום

אלא שלפני רק חצי שנה, כתב השר המפוטר גלנט בדיוק את ההפך: "הדיון שיעסוק ב״חלוקת המזון לתושבי עזה בידי חברות פרטיות באבטחת צה״ל״ הוא מכבסת מילים לתחילתו של ממשל צבאי. את מחיר הדמים ישלמו חיילי צה״ל ותשלם מדינת ישראל לאור סדר עדיפויות לקוי שיביא להזנחת משימות ביטחוניות חשובות יותר".

גלנט לפני חצי שנה

ארז וינר: הרצי וגלנט תקעו את חלוקת המזון הישירה

ואם זה לא מספיק, הערב, התייחס תא"ל ארז וינר, מי שהיה פרויקטור חלוקת המזון בפיקוד דרום, ודחה את הגרסה החדשה של גלנט מכל וכל, תוך כדי שהוא מאשים את גלנט והרמטכ"ל הרצי הלוי כמי שטירפדו את הרעיון של חלוקה ישירה של מזון:

"על תוכנית חלוקת המזון לתושבים בעזה בדרך שלא תעבור דרך חמאס, עבדנו בפדם בשיתוף גורמים נוספים כבר לפני שנה וחצי כשהצגנו את התוכנית, קבלנו כתף קרה מהרמטכ״ל הקודם והתנגדות של שר הבטחון גלנט התוכנית התקדמה, בשל הנחייה מלמעלה מהקבינט וזכתה לדחיפה רק כשהגיע השר כץ. עד כאן בסעיף עובדות"

נזכיר כי במשך שנה וחצי ישראל התירה להכניס משאיות סיוע לעזה. חמאס שדד את המשאיות ומכר את התכולה שלהן במחיר מופקע כשהוא משלשל את ההפרש לכיסו ובכך מממן את המשך הלחימה נגד ישראל. גם התארכות הלחימה וההתעקשות של חמאס בסוגית החטופים היא נגזרת של מחסני המזון הענקיים אותם ישראל איפשרה לחמאס לבנות.

ארז וינר חלוקת מזון יואב גלנט ישראל במלחמה