חודשיים אחרי שבתה אגם ברגר חזרה משבי החמאס, האם מרב ברגר סיפרה על סגירת המעגל שעברה לאחר שחרורה. בדבריה סיפרה על תפילה שנשאה עבור בתה בזמן שהייתה בשבי החמאס – וכיצד התברר שאגם ראתה את האם בטלוויזיה וקיבלה חיזוק. עוד קראה לציבור לפעול לזכר קורבנות ה-7 באוקטובר ולהשבת החטופים הנותרים.

צפו:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: איציק בירן)

"למרות ההתרגשות על העבר, הלב שלי כואב על ההווה" אמרה מרב באירוע להצגת הכתב יד העברי העתיק בעולם שנערך במוזיאון "אנו". "לא רחוק מכאן, בלב עזה, מוחזקות נשים, גברים וחיילים – וכל יום שעובר הוא נצח. אני כאן כאמא לבת ששבה משבי החמאס, ושאלה כל יום מתי תחזרי הביתה? את השאלה הזו אני שואלת כל יום, כי יש עוד 58 אחים ואחיות, בנים ובנות".

"היום אנחנו ערב חג השבועות, חג מתן תורה, שהתרחש לפני אלפי שנים. אני אומרת לעם היהודי – אין היסטוריה. לעם היהודי יש זכרונות. הוא מצווה לזכור, 'זכור את אשר עשה לך עמלק', 'זכור את יום השבת לקודשו', 'זכור את מעמד הר סיני'" הוסיפה. "קיבלנו על עצמנו 'נעשה ונשמע', על נכונות ללכת בדרך האמת – גם כשלא יודעים את כל הפרטים. קריאה לדורות ותזכורת שאנחנו עם אחד".

עוד סיפרה כי "3 שבועות אחרי שנחטפה, הכנסנו ספר תורה לחדר של אגם. זה היה ספר תורה שנכתב לזכות הורים של חברה, שהתעקשה שיכנס לחדר שלה ויחכה לה עד שתשוב. אני חשבתי שלא נכון לספר תורה לעמוד בחדר ולחכות, כי גם לספר תורה יש ייעוד – לקרוא בו, להתפלל ולהפיח חיים. זו את אגם – בכוחות שלך, בתעצומות הנפש שלך, ובשמירה על הזהות היהודית שלך בעודך בשבי. הצלחת להקים בית כנסת בבניין שלח. אגם נחטפה כיהודייה, וזו העת שלנו לחזק את הזהות היהודית של כולנו".

"בעודה בשבי, אגם שמרה על הזהות היהודית שלה. היא סירבה להדליק אש בשבת ולבשל לשובים שלה, סירבה לאכול בשר מטעמי כשרות, צמה את כל הצומות ולא אכלה חמץ בפסח" הזכירה האם. "בדרכי האל היא קיבלה סידור שבו התפללה כל יום. התפילות הללו עזרו להבין שלעם היהודי יש ייעוד ומשימה בעולם. 'את אחיי אנוכי מבקש' – גם היום אנו עושים זאת, וצריכים לפעול להחזרת כל החטופים והחללים כאחד".

בסיכום ציינה כי "ביט' באב האחרון, ממש בחדר הזה, אגם ואחותה התאומה ליאם חגגויום הולדת 20 – כשאגם הייתה בשבי. זה היה אירוע מאד מרגש, עם כנר שהגיע לנגן על כינור מהשואה, רקדניות, ולהקת ג'יין בורדו – שכולם התנדבו ביוזמה מופלאה. בבמה הזו הקראתי תפילה מיוחדת לאגם וביקשתי את שאהבה נפשי. תודה לבורא עולם, אגם כאן בנס גלוי. אירוע היום הולדת שודר בטלוויזיה – וזו הייתה הפעם הראשונה שאגם ראתה אותי בשביה. באותו זמן שידרו את האירוע ונתנו לאגם לראות טלוויזיה, וזו סגירת מעגל מרגשת עבורי. בעזרת ה' שיבוא יום וכולנו נחגוג כאן יחד – שלמים, חופשיים ומאוחדים".