אמש, במהלך סיור שגרתי למניעת הרעלות בטבע, הצליחו פקחי רשות הטבע והגנים לאתר ולעצור חשוד בעת שהניח בשר ומים מהולים ברעל באזור המועצה המקומית מעיליא שבגליל העליון. בפעולה מהירה של הפקחים וכלבי גישוש לאיתור רעלים, נמנע אירוע הרעלה חמור נוסף באחד האזורים הרגישים בארץ.

החשוד, שנתפס בשטח כשברשותו חומר הדברה מסוג לנט – רעל חקלאי חזק ומסוכן – הודה בחקירתו כי תכנן להציב את הרעל במטרה לפגוע בבעלי חיים. חומר זה הוטמן בתוך בשר ומים שיועדו לשמש כפיתיונות.

לדברי נתן בינוסביץ, ממונה פיקוח ואכיפה במחוז צפון ברשות הטבע והגנים: "מאז תחילת השנה נרשמו כ-20 אירועי הרעלה בצפון הארץ שטופלו על ידי רשות הטבע והגנים. הודות לפעילות השטח היומיומית של הפקחים נמנע הלילה מקרה נוסף. בחמש השנים האחרונות תיעדנו כ-300 מקרים של הרעלות באזור הצפון, מרביתם נגרמים על ידי שימוש לא חוקי בחומרי הדברה על ידי גורמים פרטיים."

בינוסביץ הסביר כי ברשות מתבצעת פעילות אינטנסיבית הכוללת סריקות בשטחים מועדים, שימוש בכלבי הרחה מקצועיים, ובשיתוף פעולה עם המכון הווטרינרי לבדיקה מעמיקה של מקרי מוות בבעלי חיים כדי לאתר את הגורם המדויק.

לדברי אילן יגר, מנהל תחום מניעת ציד ומבצעים ברשות: "תופעת ההרעלות בצפון הארץ מהווה איום משמעותי על חיות הבר, בעיקר על דורסים, ופוגעת במגוון האקולוגי. הפעילות שלנו, בשילוב כלבי הרחה מאומנים, מאפשרת איתור מוקדם של הרעלים ומניעת פגיעה במינים נוספים. אבל לצערי, יש צורך דחוף להרחבת פעילות זו לכלל הארץ."