השחרור של החייל הישראלי – אמריקאי עידן אלכסנדר, היה אמור לשפר את מעמדו של ארגון הטרור חמאס בזירה המדינית, לאחר שראשי הארגון הודיעו כי השחרור נועד כמחווה לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. אלא שמאז הארגון שרוי בקרע חסר תקדים בין הזרוע הצבאית בעזה ללשכה המדינית בקטאר.
על פי הדיווח בחדשות 12, הזרוע הצבאית התנגדה בתוקף לשחרור, אך הלחץ הקטארי על ח'ליל אל-חיה, ראש משלחת המשא ומתן של חמאס, הוביל להחלטה לשחררו – בניגוד לעמדת הפיקוד בעזה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
המתיחות החריפה לאחר שישראל חיסלה את מוחמד סינוואר, מפקד הזרוע הצבאית, במתקפה אווירית. הזרוע הצבאית ראתה בכך תוצאה ישירה של שחרור אלכסנדר, והחליטה לנתק לחלוטין את הקשר עם הנהגת חמאס בחוץ.
המשבר הנוכחי מצביע על פיצול עמוק בתוך חמאס, בין ההנהגה המדינית הגולה לבין הפיקוד הצבאי בעזה, ומעורר שאלות לגבי יכולתו של הארגון לשמור על אחדות פנימית בעיצומה של הלחימה.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
מיכל
את כולם. זה כבר בלתי נסבל. את כולם עכשיו.
22:54 26.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מה זה משנה עכשיו
מה עם החטופים, זה מה שחשוב
19:08 26.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
aidanangelo
כל פעם שיהודים מדברים על מכה נגד הערבים מגרדות לי הביצים מרוב דגדוג מצחיק. אנג'לו איידן
12:17 26.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר