חדשות

פריצת דרך דרמטית בעסקה לשחרור חטופים

בישראל מגיבים להצעה של ארגון הטרור חמאס לעסקת חטופים, ומגישים הצעה משלהם. על פי ההצעה ישוחררו מעל לאלף מחבלים תמורת חצי מהחטופים החיים וכל החטופים החללים

כיכר החטופים בתל אביב. ((צילום: מרים אלסטר\פלאש 90))

אחרי הצעתו של ארגון הטרור הרצחני חמאס לעסקת חטופים, בישראל מגיבים בהצעה משלהם ונוקטים במספר החטופים שישראל דורשת, הן החיים והן החללים.

על פי הדיווח של עיתונאי חדשות 12, ירון אברהם, ישראל מציעה 100 רוצחים אסירי עולם תמורת מחצית מהחטופים החיים. בנוסף, ישראל מציעה למעלה מאלף מחבלים שנעצרו אחרי 7.10 תמורת החטופים החללים.

על פי ההערכה, המתווכות יצליחו להגיע למקום שיחה מוסכמת על ידי שני הצדדים ולהביא לפריצת דרך בעסקה לשחרור חטופים.

WhatsApp Video 2025-05-13 at 18.40.51

מוקדם יותר דווח כי בכיר בארגון הטרור הרצחני חמאס, מסר הערב לרשת CNN בערבית כי ארגון הטרור הסכים לשחרר בין שבעה לתשעה חטופים ישראלים בתמורה להפסקת אש של 60 ימים ושחרור של 300 מחבלים.

ראוי לציין, שמלבד זאת חמאס ממשיך להציב לישראל תנאים לא הגיוניים וממשיך לאחוז בסרבנותו. על פי הדיווח, הבכיר הדגיש כי שחרור החטופים מותנה בנסיגת צה"ל לגבול וממזרח לכביש סלאח א-דין שמחבר בין צפון הרצועה לדרומה, תנאי שישראל לא יכולה להסכים לו.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

41
צבי
18.05.25

שבויים הלואי ב"ה

הצטרפו אלינו