חדשות

חמאס הודיע: מוכנים לשחרר 9 חטופים

בארגון הטרור הרצחני חמאס, נבהלו מפתיחת המבצע הקרקעי ברחבי הרצועה, והודיע כי הוא מוכן לשחרר 7-9 חטופים, בתמורה למאות מחבלים ונסיגה ישראלית

חמאס הודיע: מוכנים לשחרר 9 חטופים
צילום: (צילום: עלי חסן / פלאש90)

ברקע פתיחת המבצע הקרקעי ברצועת עזה, בכיר בארגון הטרור הרצחני חמאס, מסר הערב לרשת CNN בערבית כי ארגון הטרור הסכים לשחרר בין שבעה לתשעה חטופים ישראלים בתמורה להפסקת אש של 60 ימים ושחרור של 300 מחבלים.

ראוי לציין, שמלבד זאת חמאס ממשיך להציב לישראל תנאים לא הגיוניים וממשיך לאחוז בסרבנותו. על פי הדיווח, הבכיר הדגיש כי שחרור החטופים מותנה בנסיגת צה"ל לגבול וממזרח לכביש סלאח א-דין שמחבר בין צפון הרצועה לדרומה, תנאי שישראל לא יכולה להסכים לו.

זמיר בעזה
זמיר בעזה| צילום: (צילום: דובר צה"ל)

בתוך כך, הרמטכ"ל אייל זמיר, קיים היום (ראשון) סיור שטח והערכת מצב בצפון רצועת עזה עם מפקד פיקוד הדרום, אלוף יניב עשור, מפקד אוגדה 162, תת-אלוף שגיב דהן ומפקדים נוספים. במהלך הסיור הרמטכ״ל שוחח עם מפקדי ולוחמי חטיבה 401 הפועלים בשטח ואישר תוכניות להמשך הלחימה.

"יצאנו בסוף השבוע האחרון למבצע 'מרכבות גדעון'; נמשיך עד שנשבור את כושר הלחימה של האויב, עד שנכריע אותו בכל מקום בו נפעל" אמר זמיר. "אנחנו לא יכולים לחזור ל-7 באוקטובר. ישנן שתי מטרות מרכזיות לנגד עינינו: השבת החטופים והכרעת החמאס".

חדשות סרוגים

עוד התייחס לחידוש המגעים לעסקת החטופים ואמר כי "צה״ל יאפשר גמישות לדרג המדיני לקידום כל עסקת חטופים". לדבריו, "עסקת חטופים זו לא עצירה, זה הישג. אנחנו פועלים למען זה".

"תמשיכו לפעול, תעמדו במשימות שלכם ותפגעו באויב. אני מודע לגודל השעה ולאתגרים בפתחינו" סיכם. "יש הערכה רבה, אני סומך עליכם".

תגובות

7
6
12346800צה"ל
29.11.25

689פ6435354

5
אל תאמינו
18.05.25

ממילא השקרן יטרפד

1
הלוואי ויטרפד
19.05.25

לשחרר את כולם או שיטוח עזה

4
צריך את כולם!
19.05.25

נאצים! סלקציות כל הזמן