חדשות

ליד חומש: צה"ל חיסל בירי מדויק חוליית מיידי אבנים

במהלך פעילות יזומה באזור הכפר בורקא הסמוך לחומש, כוחות יחידת תצפיתנים 636 זיהו שלושה מחבלים מיידים אבנים. אחד חוסל ושניים אחרים נפצעו

ליד חומש: צה"ל חיסל בירי מדויק חוליית מיידי אבנים
צילום: (צילום ארכיון: נאסר אישתאייה/פלאש90)

נלחמים בטרור בכבישים. לוחמי יחידה 636 סיכלו חוליית מחבלים שיידתה אבנים לעבר ציר תנועה מרכזי בסמוך לבורקא שבחטיבת שומרון.

דובר צה"ל מסר כי לפני זמן קצר, במהלך פעילות יזומה באזור הכפר בורקא הסמוך לחומש, כוחות יחידת תצפיתנים 636 זיהו שלושה מחבלים מיידים אבנים לעבר כביש מרכזי המשמש לתנועת אזרחים.

הלוחמים הגיבו בירי מדויק לעבר המחבלים במטרה לנטרל את האיום, מחבל אחד חוסל ושניים נוספים נפגעו. אין נפגעים לכוחותינו. גם מיידוי האבנים לא נגרם נזק.

בצה"ל אומרים: "צה״ל ימשיך לפעול, בהגנה ובהתקפה, לסיכול טרור ולשמירה על ביטחון אזרחי מדינת ישראל".

בתוך כך נמשך המצוד אחרי המחבלים שרצחו את צאלה גץ הי"ד. לפי הודעה של צה"ל והשב"כ, הבוקר בוצעו מעצרים של מספר חשודים במעורבות בפיגוע בכפר בורקין הסמוך למקום הפיגוע. במהלך מעצר של אחד החשודים זוהה מחבל רץ לעבר הכוחות כשהוא אוחז בתיק החשוד כממולכד וקורא לעברם ״אללה אכבר״. לנוכח איום מיידי, הלוחמים חתרו למגע וחיסלו את המחבל. אין נפגעים לכוחותינו.

תגובות

7
6
דרור ישראל
18.05.25

ברוך השם, זמנים טובים הורגים מחבלים " שרק " זורקים אבנים, הגיע הזמן ולזכור שעים אבנים גם אפשר להרוג !

5
ציון
19.05.25

ככה בדיוק צריך! ירי, זריקת אבן או כל דבר אחר כדי לפגוע באזרחים, חד-הם וצריך לירות בהם. תודה צה"ל! שהקב"ה ישמור עליכם!!!

4
Daniel Junior
24.05.25

לחסל, לחסל, לחסל - דין פרוטה (זריקות אבנים), כדין מאה (בקת"בים, ירי). מצער שרק אחד חוסל, לשניים שנפגעו - אין זכות קיום.

1
Daniel Junior
24.05.25

על צה"ל לפזר "כרוזים" ברחבי יו"ש, שזריקות אבנים לא יתקבלו יותר בברכה, בטח לאחר ה 7 באוקטובר. אסור לאפשר לפקידים ולשופטים להעניק "רוח גבית" לטרור.