נחתמה עסקה היסטורית בין קטאר לארצות הברית, במסגרתה התחייבה המדינה הקטנה במפרץ להשקיע 200 מיליארד דולר בכלכלה האמריקאית. ההסכם, שנחתם במהלך ביקורו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בדוחה, מהווה צעד נוסף במאמצים לחיזוק הקשרים הכלכליים והאסטרטגיים בין המדינות.
ההשקעה כוללת פרויקטים במגוון תחומים, בהם תשתיות, טכנולוגיה, אנרגיה מתחדשת, בריאות ובינה מלאכותית. בנוסף לדגש מיוחד על עסקה בין המדינה הקטנה לבין חברת בואינג המתקשה לאחרונה כלכלית. במסגרת העסקה צפויה לרכוש קטאר מבואינג מטוסים בשווי עשרות מיליארדי דולרים, הקנייה הגדולה בתולדות החברה, ככל הנראה.
המהלך מגיע לאחר הודעת סעודיה ביום שני, 12 במאי, על השקעה של 500 מיליארד דולר בארה"ב. ההשקעה הסעודית מתמקדת בעיקר בטכנולוגיה, תעשייה ובינה מלאכותית, והיא צפויה לחזק את מעמדה של ארה"ב כמובילה עולמית בתחומים אלה.
ההסכמים עם סעודיה וקטאר מצביעים על שינוי משמעותי במדיניות הכלכלית של מדינות המפרץ, המעוניינות לגוון את מקורות ההכנסה שלהן ולהשקיע יותר בשווקים בינלאומיים. טראמפ נפגש גם עם נשיא סוריה, שהציע מגוון של אפשרויות השקעה לארה"ב במדינה, כאשר בסך הכל טראמפ יעזוב את המזרח התיכון עם קרוב לטריליון דולר בהשקעות.
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
1 דיונים
שוחד על מלא
מעניין כמה השוחד ששילמה קטאר לטראמפ ו'' החבר הקרוב'' אמיר קטאר השפיעו על ההחלטות שלו לגבי המלחמה באירן נגד האינטרס הישראלי? כשקטאר מתווכת בין אירן לארה''ב לסיום המלחמה
07:49 27.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונן
את ארהב קטאר קונה בטרליון דולר, את ישראל בכמה מיליונים עלובים
11:13 15.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אילן
עוד ימכור אותנו החולה הזה
00:44 15.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יונדב
אחלה טראמפ שבעולם!!
22:07 14.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנאל
שנים ששגריר קטאר השקיע בחמאס, שנים!! ובסוף גם אכלנו את הדגים המסריחים (טבח, חטופים, מעל 2000 הרוגים, ומלחמת שולל), וגם גורשנו משולחן המו״מ. ליגה אחרת.
20:06 14.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ע.
יש מצב לבקש עכשיו מטראמפ שיגדיל לנו את כספי הסיוע? או שזו תהיה כבר ממש חוצפה? במיוחד כשהוא רואה להיכן הולכות חלק מהקצבאות..
19:36 14.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ע.
מאיפה נביא עכשיו 200 מיליארד $ כדי שיספור גם אותנו? אולי יסכים לפרוס לנו?
19:30 14.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אין לישראל סיכוי
בתגובה ל: ע.
וביבי שרף את הגשרים עם הדמוקרטים
05:31 15.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר